Piercy buat ...

Piercy buat kejutan di PGA AS

LOS ANGELES, 14 Okt – Scott Piercy melancarkan Jelajah PGA AS musim 2016-17 dengan membuat kejutan semalam, mencatatkan 10 bawah par 62 untuk mendahului dua pukulan lebih awal pada pusingan pertama Terbuka Safeway.

Piercy mencatatkan 12 birdie dengan dua bogey dalam laluan untuk mencatatkan rekod di Silverado Resort di Napa, California.

“Saya rasa saya menghasilkan lebih putts berbanding yang saya lakukan musim lalu,” kata pemain dari AS itu.

“Kami berusaha ke atas putter lebih banyak dan cuba untuk menyelesaikan perkara. Hari ini adalah permulaan yang bagus dalam musim ini, permulaan yang baik untuk memberikan saya keyakinan dengan putter.”

Piercy berkata ia adalah putter yang mengecewakannya ketika dia tidak beraksi dalam Jelajah Kejuaraan-pertandingan musim 2015-16 pada September, begitu juga dengan Piala Ryder.

Aksi Piercy ketika membuat pukulan pada pusingan pertama Terbuka Safeway di Napa pada 13 Oktober 2016. - AFP
Aksi Piercy ketika membuat pukulan pada pusingan pertama Terbuka Safeway di Napa pada 13 Oktober 2016. – AFP

“Saya hanya terlepas untuk berada dalam Jelajah Kejuaraan, saya berakhir terlepasnya dengan empat strok adalah apa yang ada di bawah,” kata Piercy. “Berada dengan 150 pada tahun lepas dalam putt saya merasakan kami boleh menyatakan di mana ia hadir.”

Dia berharap untuk meneruskan kejayaan ke atas green dan menambah kepada tiga gelaran Jelajah PGA AS, yang terakhir dimenangi pada Kejohanan Barbasol 2015.

Pusingan cemerlangnya, bermula pada lubang ke-10 dan termasuk mencatatkan tujuh birdie dalam 10 lubang pertama, yang memberikannya pendahuluan dua pukulan ke atas Paul Casey dari England dan Patton Kizzire dari AS. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA