Polis nafi ke...

Polis nafi kes kehilangan Morais sebagai kes culik

KUALA LUMPUR, 8 Sept – Polis Diraja Malaysia (PDRM) menolak kemungkinan Timbalan Ketua Bahagian Bicara dan Rayuan dari Jabatan Peguam Negara, Anthony Kevin Morais yang dilaporkan hilang sejak Jumaat lepas diculik, setakat ini.

Timbalan Ketua Polis Negara Datuk Seri Noor Rashid Ibrahim berkata ini kerana keluarga dan rakan-rakan terdekat Morais tidak menerima sebarang panggilan mahupun tuntutan wang tebusan daripada mana-mana pihak.

“Kes kehilangan Morais masih diklasifikasikan sebagai Orang Hilang dan saya meminta mana-mana pihak janganlah membuat sebarang andaian tidak benar mengenai kes ini yang boleh menjejaskan siasatan polis.

“Selain itu, polis akan menyiasatnya daripada setiap sudut dan memandang serius terhadap kes ini sehingga Morais ditemui,” katanya.

Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menyempurnakan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang 2014 di Bukit Aman, di sini, Selasa.

Noor Rashid berkata polis juga akan menggiatkan usaha menganalisis tempat yang ditujui Morais seperti lebuh raya dan tempat yang beliau sering kunjungi untuk membantu siasatan.

Semalam, polis menubuhkan pasukan petugas khas untuk menyiasat kes kehilangan Morais yang diketuai oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur Datuk Zainuddin Ahmad.

Morais dilaporkan kali terakhir dilihat meninggalkan pangsapurinya di Menara Duta, Kuala Lumpur Jumaat lepas untuk ke pejabatnya di Putrajaya.

Beliau juga dilaporkan memandu Proton Perdana warna kelabu dengan nombor pendaftaran WA6264Q. –Bernama