Polis siasat ...

Polis siasat punca pelajar maut ditikam

ITHACA, N.Y., 29 Ogos – Polis sedang menyiasat pergaduhan di kampus Universiti Cornell yang menyebabkan seorang pelajar Kolej Ithaca mati dan seorang lagi pelajarnya mengalami kecederaan dan meminta saksi yang membuat rakaman video melalui telefon bimbit supaya tampil ke hadapan.

Para pelajar telah ditikam semalam ketika beberapa ratus orang pelajar kolej menghadiri satu acara yang dianjurkan oleh kesatuan pelajar Cornell, kata pihak berkuasa.

Para pegawai telah mengenal pasti pelajar yang dibunuh sebagai Anthony Nazaire, seorang mahasiswa berusia 19 tahun dalam jurusan pentadbiran perniagaan dari Brooklyn.

“Beliau menamatkan pengajian di Brooklyn Theatre Arts High School, dan merupakan ahli lembaga eksekutif Brothers4Brothers, sebuah pertubuhan pelajar di kampus kami,” kata Presiden Kolej Ithaca, Tom Rochon.

“Polis tidak mengenal pasti sebarang suspek. Mereka berkata mereka telah menemuramah saksi dan percaya berdasarkan rakaman pengawasan bahawa beberapa orang mengambil rakaman video pembunuhan tersebut.

“Saya harap mereka dapat ditangkap dan keadilan dijalankan,” ibu Nazaire, Katia Toussaint, memberitahu Berita Harian New York hari ini. “Saya tidak menghantar anak saya ke sekolah untuk dibunuh.” – AP

ARTIKEL YANG SAMA