Polis temui m...

Polis temui mayat anak damit dalam tangki tandas

ALOR SETAR, 8 Julai (Bernama) – Polis menemui sebahagian tubuh anak damit yang dikerat enam bahagian di dalam tangki tandas di sebuah rumah di Kampung Manggol, Jitra hari ini.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Abd Rahim Abdullah yang mengesahkan perkara itu berkata terdapat beberapa tubuh anak damit belum ditemui seperti bahagian tangan, kemaluan dan kaki kanan anak damit tersebut.

Katanya tubuh anak damit dipercayai dikerat dengan menggunakan senjata tajam, sebelum dibuang ke dalam tangki tandas.

Beliau berkata sebahagian anggota badan anak damit yang ditemui itu dihantar ke Hospital Sultanah Bahiyah (HSB) untuk tindakan lanjut manakala suspek wanita berumur 31 tahun turut ditahan di HSB kerana mengalami pendarahan.

“Siasatan awal mendapati suspek telah melakukan pemeriksaan pada kemaluan dan doktor yang memeriksa mendapati terdapat kesan koyakan melahirkan anak,” katanya dalam kenyataan di sini, hari ini.

Abd Rahim berkata hasil soal siasat pertama mendapati suspek berbohong dengan memberitahu telah bersalin di rumahnya di Kampung Binjal, Jitra dan anak damitnya dibuang di dalam tong sampah.

Katanya hasil siasatan lanjut mendapati suspek melahirkan anak damit tersebut di rumah datuknya di Kampung Manggol, Jitra dengan cara berdiri dan telah membuang anak damit tersebut di dalam lubang tandas dengan cara mengepam air. Suspek juga dipercayai makan ubat tidur ketika pulang ke rumah datuknya di Kampung Manggol dan pada 1 tengah hari semalam, suspek memberitahu ibunya mahu ke tandas untuk buang air besar.

“Satu jam selepas itu suspek keluar dari tandas dan beritahu ibunya yang dia datang haid dan terus sambung tidur sehingga waktu berbuka puasa.

Suspek tidak menunjukkan tanda-tanda mencurigakan dan ibu suspek juga tidak mendengar bunyi mencurigakan dalam tandas tersebut,” katanya.