PSG temu Toul...

PSG temu Toulouse pada final Pila Liga

PARIS, 26 Jan – Paris Saint-Germain meneruskan pemburuan tiga kemenangan esok apabila bertemu Toulouse bagi kali ketiga selepas hanya 11 hari.

Setelah mengetepikan pasukan Dominique Arribage dari Piala Perancis dan menewaskan mereka dalam liga dalam tempoh dua minggu lalu, PSG dilihat akan melengkapkan kemenangan hatrik dalam separuh akhir Piala Liga di Parc des Princes.

Pasukan Laurent Blanc berusaha memburu kejayaan Piala Liga kali ketiga berturut-turut dan, dengan gelaran liga sudah berada dalam pandangan, mereka boleh memberikan fokus kepada tiga perlawanan piala.

Blanc memilih untuk menjadikan hos bertukar kejayaan suku akhir ke atas pasukan Lyon awal bulan ini, walaupun ia menyaksikan penjaga gol Salvatore Sirigu tidak akan beraksi kali ini dengan keraguan yang masih membelenggu masa depannya.

Edinson Cavani kehilangan tempat dalam kesebelasan utama kepada Lucas Moura sejak beberapa minggu lalu, tetapi pasti mendapat peluang untuk mempamerkan bakatnya dalam perlawanan ini.

Pasukan ibu kota itu dijangka menghadapi masalah dalam mengetepikan Toulouse, yang terkandas dalam zon penyingkiran selepas kalah 4-0 di Monaco Ahad lalu. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA