Radwanska rai...

Radwanska raih kemenangan kedua

BEIJING, 6 Okt – Agnieszka Radwanska meraih kemenangan kedua berturut-turut ke atas bekas pemain nombor satu Caroline Wozniacki untuk mara ke suku ahir Terbuka China hari ini.

Pasangan itu telah bertemut sebanyak tiga kali dalam beberapa minggu, dengan Wozniacki berada di kedudukan teratas dalam pertemuan pertama di Tokyo.

Wozniacki berusaha untuk meraih kejayaan di ibu negara Jepun, manakala Radwanska pula mengakhiri perlawanannya dengan tujuh perlawanan rentetan kemenangan beliau pada minggu lepas Terbuka Wuhan dengan menewaskan pemain daripada Denmark dalam pusingan 16.

Radwanska ketika mengembalikan pukulan semasa menentang Caroline pada pusingan ketiga perseorangan wanita Terbuka China semalam. – AFP
Radwanska ketika mengembalikan pukulan semasa menentang Caroline pada pusingan ketiga perseorangan wanita Terbuka China semalam. – AFP

Radwanska, ranking ketiga menewaskan Wozniacki tiga kali dalam setiap set untuk menempah nama ke perlawanan suku akhir di Beijing dengan berjaya meraih kemenangan 6-3, 6-1 pada perlawanan tersebut.

Manakala pemain Britain Johanna Konta pula menang 4-1 ke atas finalis Terbuka AS, rentetan dengan keadaan hujan yang terpaksakan menghentikan perlawanan.

Konta, pemain no.14 berharap untuk satu lagi kemenangan ke atas pemain ranking 6 Czech – dan mungkin layak buat kali pertama bagi lapan pemain yang berjaya mara ke final WTA di Singapura. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA