Ramalan burun...

Ramalan burung katakan Jepun menang

TOKYO, 3 Julai (Reuters) – Amerika Syarikat (AS) akan dibiarkan sakit seperti burung nuri selepas peringkat akhir Piala Dunia Wanita Ahad ini menentang Jepun, menurut peramal psikik bola sepak dari alam haiwan.

Olivia, burung nuri kelabu berusia 10 tahun, telah menarik hati pengunjung di kandangnya di wilayah Tochigi dengan tepatnya meramal enam kemenangan Jepun ketika Jepun mempertahankan kejuaraannya di Kanada.

Hari ini, bertenggek pada pentas kecil yang dihiasi rumput buatan, dia menjauhi bendera AS dan memilih bendera Jepun dengan paruhnya kepada penjaganya untuk menunjukkan siapa yang akan menang pertarungan di Vancouver, Kyodo News melaporkan hari ini.

Paul si Sotong telah menjadi peramal ternama sukan binatang apabila dengan tepatnya memilih Sepanyol untuk memenangi Piala Dunia lelaki pada 2010 di tangkinya di Jerman, tetapi telah mati selepas perlawanan akhir meninggalkan kekosongan.

Kanggaru Flopsy Australia, si burung bayan Mani Singapura dan babi guinea Madam Shiva semua datang dan juga turut serta hos lain termasuk, kura-kura, armadilo dan gajah, dengan Olivia sebagai pesaing terbaru takhta tersebut.

Dia sangat berpengalaman dalam meramal masa depan, telah mengharungi enam tahun memilih kertas ramalan untuk pengunjung zoo dan dipertaruhkan dengan menawarkan Jepun akan mengalahkan Switzerland, Cameroon, Ekuador, Belanda, Australia dan England di Kanada.

Olivia juga memberikan bayangan kesusahan yang akan dihadapi Jepun pada separuh akhir kemenangan ke atas England,dihadiahkan kepada mereka jaringan gol sendiri pada mint akhir, dengan dua kali mengangkat bendera England sebelum menjatuhkannya dan memilih Jepun, menurut Kyodo.

ARTIKEL YANG SAMA