Ramos diperlu...

Ramos diperlukan di Real Madrid

MELBOURNE, 17 Julai – Pemain pertahanan Sepanyol, Sergio Ramos tidak akan meninggalkan Real Madrid dan adalah sebahagian dari perancangan gergasi La Liga itu, menurut jurulatih baru Rafa Benitez.

Ramos dikaitkan dengan perpindahan ke Manchester United bagi beberapa minggu, biarpun berbaki dua tahun dalam kontraknya.

Menurut laporan media Sepanyol, Real sudah menolak tawaran lebih dari 28 juta paun ($43.77 juta) dari kelab Liga Perdana bagi Ramos, 29.

Benitez, yang menggantikan Carlo Ancelotti dari Itali yang dipecat selepas musim 2014-15 tanpa trofi, enggan untuk membincangkan spekulasi pertukaran tetapi berterus-terang mengenai status pemain pertahanan itu.

“Dari segi Sergio Ramos, terdapat banyak perbincangan mengenai kedudukannya,” Benitez memberitahu wartawan di Melbourne pada Jumaat. “Bagi saya, dia adalah seorang profesional. Secara peribadi, dia meletakkan dirinya, melakukan segalanya bagi pasukan dan apa yang saya arahkan.

Pengurus United, Louis van Gaal berusaha untuk meningkatkan pertahanan kelabnya bagi membantu meningkatkan bagi penyudah tempat keempat musim lalu dalam Liga Perdana.

Benitez, yang mempunyai kontrak di kelab terkaya dunia itu selama tiga musim, juga mengisytiharkan Real perlu memperbaiki pertahanan mereka selepas semusim di mana mereka menyerahkan gelaran Liga Juara-Juara dan Piala Raja.

Benitez ditekan mengenai bagaimana untuk meletakkan Cristiano Ronaldo dan Gareth Bale selepas laporan kedua pemain itu tidak gembira mengenai kedudukan mereka di bawah Ancelotti.

Benitez mencuba beberapa barisan berbeza ketika latihan di Melbourne menjelang perlawanan pembukaan Piala Juara-Juara Antarabangsa Real menentang AS Roma pada Sabtu ini, meningkatkan spekulasi pemain dari Britain itu memainkan lebih banyak peranan dalam serangan pasukan dari Sepanyol itu. – Reuters

ARTIKEL YANG SAMA