Raptors berak...

Raptors beraksi tewaskan Heat

WASHINGTON, 6 Mei (AFP) – DeMarre Carroll menamatkan permainan dengan memperolehi 21 mata bersama pasukannya sebagai Toronto Raptors mendahului tujuh terbaik dalam Eastern Conference dengan meraih 1-1 dengan memenangi 96-92 ke atas Miami Heat, kelmarin.

DeMar DeRozan mengumpul 20 mata dan lapan rebound dan Kyle Lowry meraih 18 mata dan enam asis untuk tuan rumah Raptors, yang menjaringkan enam mata berturut-turut untuk kemenangan postseason pusingan kedua.

“Kami memutuskan untuk menjadikan pasukan kami lebih tahan fizikal dalam tempoh masa tambahan” kata Lowry. “Ia perlu memenangi permainan.

“Walaupun kita kini mempunyai kedudukan 1-1. Walaupun siri, ia adalah 0-0 dalam fikiran kita. Mereka perlu untuk mengalahkan kita tiga kali, kami dapat mengalahkan mereka tiga kali.”

Aksi pemain dari kedua buah pasukan yang berentap pada separuh masa permainan kedua perlawanan separuh akhir Eastern Conference di Toronto. – AFP
Aksi pemain dari kedua buah pasukan yang berentap pada separuh masa permainan kedua perlawanan separuh akhir Eastern Conference di Toronto. – AFP

Siri kali ini akan tertumpu ke Arena AmericanAirlines Miami kerana permainan tiga pada hari Sabtu.

Goran Dragic membawa Miami dengan 20 mata, manakala Dwyane Wade dan Joe Johnson meraih 17 mata setiap satu dalam kekalahan.

Hassan Whiteside menyumbang 13 mata dan 13 rebound untuk Heat yang membuat 21 aksi kembali yang membolehkan Toronto meraih 24 mata.

Pemain tengah Toronto, Jonas Valanciunas meraih sembilan mata pada suku keempat untuk membantu mengejar kelebihan tujuh mata yang diraih Heat.

ARTIKEL YANG SAMA