Rodgers perke...

Rodgers perkenalkan Anfield

LONDON, 16 Ogos (AFP) – Pengurus Liverpool Brendan Rodgers memberikan pemain barunya previu Anfield menjelang perlawanan laman sendiri dalam Liga Perdana musim ini menentang Bournemouth esok.

Rodgers menyerahkan kemunculan pertama kepada lima pemain yang baru ditandatangani dalam kemenangan 1-0 hujung minggu lalu di Stoke City, yang menyaksikan Liverpool mengingatkan rembatan jarak jauh Philippe Coutinho pada minit ke-86.

Liverpool melalui beberapa kesukaran di tempat sendiri musim lalu, tewas empat perlawanan dan seri lima, dan untuk membantu pemain baru menyesuaikan diri dengan stadium terkenal itu, Rodgers mengadakan sesi latihan di sana Jumaat lalu. “Saya rasa penting bagi pemain baru, kaki tangan baru untuk menyesuaikan diri dengan Anfield,” dia memberitahu sidang akhbar sebelum perlawanan.

“Mereka tahu bagaimana istimewanya Anfield. Mereka berlatih dengan baik semalam (Jumaat) dan jelas mereka bersedia bagi perlawanan esok.

Rodgers bercakap kepada Milner semasa The Reds menentang Stoke City 9 Ogos lalu. – Reuters
Rodgers bercakap kepada Milner semasa The Reds menentang Stoke City 9 Ogos lalu. – Reuters

“Ia adalah tempat istimewa untuk beraksi bola sepak dan akan menjadi penting sekali lagi bagi kami. Jika kami mahu mempunyai musim yang bagus, rentak di laman kami sendiri amat penting. Peranan besar adalah sokongan yang kami terima di tempat sendiri. Jadi kami bersedia bagi perlawanan itu.”

Liverpool bekerja keras di Stadium Britannia sehingga inspirasi lewat Coutinho dan Rodgers berharap menyaksikan lebih banyak campur tangan daripada pemain penyerangnya menentang Bournemouth.

Penyerang baru yang berharga 32.5 juta pound (AS$50.8 juta), Christian Benteke menyaksikan satu-satunya percubaannya ke gawang dihalang, sementara Adalm Lallana dijatuhkan pada minit ke-63 selepas persembahan yang hambar.

ARTIKEL YANG SAMA