Ronaldo hampi...

Ronaldo hampir cedera

MADRID, 24 Mei (dpa) – Penyerang Real Madrid Cristiano Ronaldo diberikan rawatan di tempat latihan dalam satu kebimbangan kecederaan hari ini, mujur ia tidak dianggap satu risiko untuk tidak bermain dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara menentang Atletico Madrid.

Pemain kebangsaan Portugal itu mengalami hentakan pada paha kanannya dalam pelanggaran dengan penjaga gawang simpanan Kiko Casilla. Selepas rawatan di tempat latihan, dia kembali berjalan tanpa bantuan.

Sports daily AS memetik sebagai berkata sumber-sumber kelab bahawa kemunculan Ronaldo dalam perlawanan akhir di stadium Milan San Siro tidak dalam kebimbangan.

Ronaldo telah kembali daripada kecederaan tertarik hamstring sebelah kanan pada April namun masih merasai sedikit kesakitan dalam otot, menurut laporan-laporan media Sepanyol.

Cristiano Ronaldo menerima rawatan di tempat latihan selepas berlanggar dengan Kiko Casilla. - AP
Cristiano Ronaldo menerima rawatan di tempat latihan selepas berlanggar dengan Kiko Casilla. – AP

Jurulatih Zinedine Zidane berkata hari ini sebelum latihan, Ronaldo berada dalam kecergasan yang penuh.

“Tidak akan ada sebarang masalah di mana Cristiano Ronaldo akan beraksi pada perlawanan akhir 100 peratus,” tambah beliau.

“Pada Sabtu lepas dia tidak bermain dalam perlawanan sesama sendiri sebagai langkah berjaga-jaga. Kita lihat bagaimana dia hari ini, namun dia akan siap sedia bagi Sabtu ini.”

Pemain pertahanan tengah Raphael Varane pula sudah pasti tidak akan bermain dalam perlawanan akhir disebabkan kecederaan paha.

ARTIKEL YANG SAMA