Spurs bangkit...

Spurs bangkit dahului Clippers

LOS ANGELES, 16 Mac (AFP) – Kawhi Leonard menghasilkan 20 mata dan menyaksikan lima pemain San Antonio menjaringkan mata berganda semalam ketika Spurs menukar persaingan NBA pada kedudukan 108-87 ke atas Los Angeles Clippers.

San Antonio mendahului hanya satu mata dalam menuju ke suku keempat, tetapi menjarakkan kedudukan bagi kemenangan ke-33 mereka di laman sendiri musim ini dan kemenangan ke-42 mereka musim ini di gelanggang sendiri bermula dari bulan Mac lalu.

Spurs, pasukan kedua yang menewaskan Golden State Warriors dalam Western Conference, memperbaiki kedudukan kepada 57-10.

Kemenangan Spurs adalah yang ketiga terpanjang dalam sejarah NBA, di belakang 44 perlawanan Chicago dari 1995-96 dan kemenangan berterusan dari Golden State sekarang berada di kedudukan 49.

“Ia adalah luar biasa, dan bukan hanya rekod tuan rumah,” kata jurulatih Clippers, Dov Rivers sebelum perlawanan Warriors dan Spurs.

Kevin Durant (35) dan Kawhi (2) ketika bersaing dalam perlawanan separuh masa kedua di AT&T Center. Spurs menewaskan Clippers dengan kedudukan 108-87. – Reuters
Kevin Durant (35) dan Kawhi (2) ketika bersaing dalam perlawanan separuh masa kedua di AT&T Center. Spurs menewaskan Clippers dengan kedudukan 108-87. – Reuters

“Hanya bagi rekod. Saya rasa semua menumpukan ke atas rekod mereka, di mana ia luar biasa.

“Tetapi apabila anda memikirkan mengenai rekod mereka pada secara umumnya, ia adalah luar biasa.”

Pasukan Clippers dilihat jauh dari menghadirkan bahaya, ketika mereka melebarkan jurang lebih awal 10-6 dan mendahului 21-19 pada akhir suku pertama.

San Antonio meletakkan bersama 13-1 yang membolehkan Spurs di depan pada suku kedua dan San Antonio mendahului 48-44 pada separuh masa.

Suku ketiga adalah persaingan sengit, Clipper mendahului buat kali pertama sejak suku pertama sebelum Spurs mendapatkan semula kelebihan dengan lontaran dari garisan menerusi Kyle Anderson ketika tempoh permainan berakhir.

Spurs mendahului 70-71 pada suku keempat dan menguasai dari sana.

ARTIKEL YANG SAMA