Stoke ikat Un...

Stoke ikat United

MANCHESTER, United Kingdom, 2 Okt – Kesilapan penjaga gol Manchester United, David de Gea memberikan Stoke City satu mata ketika perlawanan yang berakhir seri 1-1 di Old Trafford hari ini yang menyaksikan pasukan pelawat mendaki dari bahagian bawah Perdana liga.

Gol pertama Anthony Martial musim ini nampaknya telah memberikan kemenangan bagi United.

Tetapi usaha minit ke-69 beliau itu telah dileburkan oleh Joe Allen lapan minit sebelum tamat perlawanan, dengan de Gea memainkan peranan penting dalam gol penyamaan untuk pasukan Stoke yang dikendalikan oleh bekas penyerang United, Mark Hughes.

Pemain gantian oleh pengurus United, Jose Mourinho, membawa Martial dan kapten England, Wayne Rooney selepas minit ke-66, menyaksikan mereka memberikan pasukannya untuk mendahului perlawanan tiga minit kemudian.

Aksi Martial selepas menjaringkan gol tunggal bagi pasukannya semasa perlawanan menentang Stoke City di Manchester, kelamrin. – AP
Aksi Martial selepas menjaringkan gol tunggal bagi pasukannya semasa perlawanan menentang Stoke City di Manchester, kelamrin. – AP

Sementara itu, para penyokong Stoke pula bersorak dalam separuh masa kedua iaitu lapan minit sebelum tamat, mereka menyamakan kedudukan selepas De Gea gagal mempertahankan gawang pertahanan.

United harus mempunyai permainan di bawah kawalan dalam pembukaan dua minit.

Momen tersebut adalah saat yang amat berharga bagi Stoke, masih mencari kemenangan pertama mereka musim ini. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA