Suasana Chels...

Suasana Chelsea semakin baik

CHELSEA, 30 Dis – Juara bergelut Chelsea mungkin belum dapat menghidupkan Liga Perdana di bawah pengurus sementara Guus Hiddink tetapi suasana dalam bilik persalinan pastinya telah meningkat sejak ketibaannya, kata pemain midfield John Obi Mikel.

Chelsea meminta bantuan daripada Hiddink sekali lagi pada awal bulan ini untuk memimpin mereka keluar daripada kempen menyedihkan di bawah Jose Mourinho pada musim ini, satu kempen yang melihat mereka merosot ke tempat ke-16 dan satu mata penurunan ke divisyen rendah.

Hiddink mempunyai kerjaya sementara yang bertanggungjawab ke atas pasukan Blues pada 2009 selepas pengurus Brazil Luiz Felipe Scolari meletak jawatan.

“Kami telah meneruskan dari sana dan suasana telah meningkat sejak perubahan pengurus,” beritahu Mikel kepada media Britain. “Jose adalah seorang pengurus hebat, namun ada kalanya bola sepak adalah permainan yang kejam dan anda perlu meneruskannya.

“Dia kembali ke kelab untuk kali kedua dan memenangi dua piala tetapi sekarang dia sudah tiada. Adakah ia keputusan yang betul? Kami hanya akan lihat pada masa depan.”

John Obi Mikel ketika beraksi menentang Man United baru-baru ini. – Reuters
John Obi Mikel ketika beraksi menentang Man United baru-baru ini. – Reuters

Pemain Nigeria adalah salah seorang daripada beberapa pemain, selain daripada pemain pertahanan John Terry dan Branislav Ivanovic, yang berada di kelab ketika kepimpinan Hiddink sebelumnya, apabila pengurus Belanda itu memimpin mereka untuk memperoleh kemenangan Piala FA.

“Dia (Hiddink) masih belum berubah, namun dia berada di sini sebelumnya dan dia tahu tempat dan semua kakitangan,” kata Mikel.

“Kami berada di bawah senarai kedudukan atas sebab-sebab tertentu, maka dia tidak dapat masuk dan memberikan keajaiban.

“Kami mempunyai tiga perlawanan sekarang tanpa kekalahan, maka kami sedang mengambil langkah yang betul.” – Reuters

ARTIKEL YANG SAMA