Terbuka Austr...

Terbuka Australia 2016 lebih menarik

MELBOURNE, 13 Okt – Hadiah wang tunai dan kedudukan geografi akan ditambah pada Terbuka Australia 2016, dengan penganjur hari ini menggambarkan satu lagi siri peningkatan dan inisiatif pemasaran.

Acara yang bermula dari 18 Januari itu akan meningkatkan lagi persaingan dalam hadiah wang di grand slam, dengan Melbourne meletakkan tambahan bayaran 10 peratus.

Tetapi lebih penting dari bayaran segera adalah kempen PR yang mengisytiharkan diri Grand Slam Asia-Pasifik mengeluarkannya dalam kawasan pedalaman Asia ke utara, di mana perkembangan tambahan tenis dilihat sebagai kunci kepada keuntungan masa depan.

Pelancaran pertandingan itu diisytiharkan bersama di Melbourne dan di Shanghai pada acara Master sekarang yang memperkenalkan pemain bertangan kidal Rod Laver dan Rafael Nadal.

Kedua-dua pemain tenis itu membuat ulasan mereka, dengan “rakan Terbuka” rasmi, sambil Nadal berkata: “Setiap tahun saya bersedia untuk beraksi di Melbourne, saya mempunyai kenangan yang indah bukan hanya memenangi gelaran tetapi setiap tahun adalah pengalaman hebat bagi saya sebagai seorang pemain.

Rafael Nadal adalah salah seorang pemain terkenal yang kerap memuji corak penganjuran kejohanan Terbuka Australia. – AFP
Rafael Nadal adalah salah seorang pemain terkenal yang kerap memuji corak penganjuran kejohanan Terbuka Australia. – AFP

“Ia menarik untuk beraksi di “Happy Slam” dan bagi saya, ia adalah benar — kami suka beraksi dengan Terbuka Australia dan kami selalu merasa gembira untuk berada di sana.

“Ia menarik untuk melancarkan pertandingan di Shanghai. Tenis menjadi semakin popular di Asia dan ia hebat untuk berkongsi sukan tenis kami bersama-sama semua peminat.”

Laver menambah: “Tenis menjadi sukan global dan ia menarik untuk melihat ramai peminat Asia berada di gelanggang dan mengikuti Terbuka Australia.

Dia berkata pemain China, Li Na yang bersara adalah “contoh terbaik”, dan Kei Nishikori dari Jepun “salah seorang pemain cemerlang di litar. Ia hebat melihat mereka mendahului.”

Di antara inisiatif yang diumumkan ketika pembentangan 2016: Pesta percuma di Birrarung Marr, di belakang Federation Square di Melbourne dari kompleks tenis. Acara itu akan menawarkan tenis bagi kanak-kanak, pesta makanan dan pertandingan di layar besar.

Pelancaran akaun Terbuka Australia dalam WeChat, platform media sosiAl yang digunakan lebih dari 600 juta orang di seluruh dunia, kebanyakannya di China.

Persetujuan persahabatan bersama pertandingan Shanghai Master ATP — yang dimainkan minggu ini — dengan pertandingan perkongsian maklumat dan sumber. – dpa

ARTIKEL YANG SAMA