Terry mahu la...

Terry mahu lanjutkan kontrak bersama Chelsea

LONDON, 18 Jan – Kapten pasukan Chelsea, John Terry, yang pada masa ini berdepan dengan kontraknya yang mansuh hujung musim ini, merasa yakin dia akan melanjutkan untuk kekal di kelab itu dan pemain pertahanan itu, 35, mengetepikan sebarang kebimbangan dia mungkin kehilangan rentak sejak beberapa tahun.

“Saya pasti merasakan saya akan berada di sini pada musim depan,” kata Terry, yang menjaringkan gol sendiri begitu juga dengan jaringan penyamaan pada Sabtu lalu ke atas Everton.

“Saya rasa apabila anda berada dalam usia saya, terdapat ramai orang di luar sana berkata, “dia berusia 35 hampir 36 tahun, mungkin kakinya telah hilang,” tetapi saya tidak akan memiliki kaki, semudah itu.

“Saya tidak begitu pantas sepanjang kerjaya saya.

John Terry ketika meraikan jaringannya dalam perlawanan menentang Everton Sabtu lalu. - Reuters
John Terry ketika meraikan jaringannya dalam perlawanan menentang Everton Sabtu lalu. – Reuters

“Semua orang mendapatkannya di kepala mereka tetapi daripada segi fizikal saya merasakan bagus bagi dua atau tiga tahun kebelakangan,” dia memberitahu media British.

Terry, yang membuat kemunculannya bersama kelab pada 1998, adalah kapten pasukan Chelsea paling berjaya, setelah membawa mereka kepada empat gelaran liga, empat Piala FA, tiga Piala Liga dan satu Liga Juara-Juara sejak 2004.

“Saya masih berada dalam pemikiran yang bagus, saya masih dahaga, dan saya mahu berada di sini,” tambahnya. “Saya mahu menamatkan kerjaya saya.”

Pasukan juara, Chelsea berada di tangga ke-14 dalam Liga Perdana, enam mata di atas zon penyingkiran, selepas 22 perlawanan. Mereka akan berkunjung untuk menghadapi pasukan pendahulu Arsenal pada Ahad depan. – Reuters