Thunder tewas...

Thunder tewaskan Utaz Jazz 104-98

OKLAHOMA, 14 Dis (Reuters) – Biarpun terikat satu jaringan pada suku pertama, Kevin Durant menamatkan dengan 31 mata, membolehkan Oklahoma City Thunder mendahului kedudukan 104-98 pada kemenangan masa tambahan ke atas Utah Jazz di Chesapeake Energy Arena semalam.

Durant menghasilkan 10 bagi 17 untuk mendapatkan enam asis dan lima rebounds. Pemain pertahanan Russell Westbrook menjaringan 25 mata ketika Thunder (16-8) memenangi perlawanan kelima mereka berturut-turut, kemenangan terpanjang dalam NBA.

“Ini adalah seperti playoff kerana pasukan membuat perubahan,” kata Durant selepas Thunder menewaskan Jazz bagi kali kedua dalam tempoh tiga hari.

“Mereka menghasilkan perubahan yang sesuai. Mereka memiliki jurulatih yang bagus, dan bekerja keras. Kami tahu ia akan menjadi sukar. Kami tahu mereka tidak akan hadir dan bermain dengan permainan sama.”

Russell Westbrook cuba dihalang oleh pemain Utah Jazz dalam perlawanan itu. - AFP
Russell Westbrook cuba dihalang oleh pemain Utah Jazz dalam perlawanan itu. – AFP

Pemain pertahanan Rodney Hood mendahului Jazz (10-12) dengan 23 mata, sementara pemain pertahanan Gordon Hayward menjaringkan 22 mata. Keduanya bergabung untuk membuat jaringan 16 bagi 35. Alec Burks menambah 21 mata, dan pemain penyerang Derrick Favors menyumbang 14 mata dan 10 rebound.

“Saya tidak mahu menjadi melodramatik mengenainya, tetapi ia pasti mengecewakan,” kata jurulatih Jazz, Quin Snyder mengenai kekalahan itu.

“Kekecewaan itu begitu teruk. Anda boleh melihatnya dengan cara yang banyak. Kami begitu bagus. Dan kami merasa letih. Kami jelas keletihan pada masa tambahan, dan tidak dapat menjaringkannya.”

Utah, yang tewas 0-3 kepada Oklahoma City musim ini, diketepikan 8-2 pada lima minit masa tambahan.

Thunder menghasilkan 13 halangan pada malam perlawanan, termasuk enam dari Serge Ibaka.

“Kami terhenti,” kata Durant. “Saya melihat sekeliling dan semua orang keluar dari kotak dan kami mendapatkan rebound, jadi kami memastikan mereka kesukaran dalam jaringan. Saya rasa sepanjang malam kami menyukarkan mereka untuk membuat jaringan.”

ARTIKEL YANG SAMA