Tiger Woods m...

Tiger Woods mahu kembalikan rentak

AMERIKA SYARIKAT, 3 Julai (Reuters) – Tiger Woods mencatatkan pukulan paling rendahnya dalam tempoh 16 bulan, empat bawah par 66 yang membolehkannya ketinggalan empat strok di belakang pendahulu Scott Langley selepas pusingan pembukaan Greenbrier Classic semalam.

Walaupun keadaan dilihat mudah di Padang Old White, Greenbrier yang dilembutkan kerana hujan, pusingan itu adalah penangguhan bagi Woods, yang terkejut mengenai kemerosotan tahun lalu yang membangkitkan persoalan sama ada dia akan kembali memberikan persaingan.

Dua minggu sebelum Terbuka British di St. Andrews, di mana dia menang sebanyak dua kali, bekas pemain nombor satu dunia itu, 39, mengisytiharkan dia “terlalu hampir” untuk mendapatkan rentak tertinggi.

“Orang ramai merasakan saya gila apabila saya berkata saya begitu hampir tetapi saya rasakan saya begitu hampir,” Woods memberitahu PGA Tour.com selepas pusingan yang melibatkan tujuh birdie, satu bogey dan satu double-bogey di White Sulphur Spring, West Virginia.

“Minggu ini adalah minggu yang bagus (latihan) dan hari ini saya memukul bola sepanjang hari sehingga dua pukulan tee pada akhirnya, mengenai pasangan.”

Tiger Woods ketika membuat pukulan di kejohanan tersebut. – AFP
Tiger Woods ketika membuat pukulan di kejohanan tersebut. – AFP

Woods menggambarkan sebagai “bodoh” dalam double bogey pada par empat bagi kali keenam, lubang ke-15, di mana dia menghampiri bunker, tetapi dia kembali untuk menyudahkan dengan tiga birdie berturut–turut.

“Saya memukul bola dengan baik bagi menamatkan satu bawah,” kata Woods, yang mencatatkan pukulan terbaiknya sejak lima bawah 65 pada pusingan ketiga Honda Classic pada tahun lepas.

Ia mungkin berbahaya untuk membaca terlalu tinggi untuk berada dalam pusingan satu, memandangkan ia adalah kurang dari empat minggu sejak Woods mencatatkan pukulan terburuknya, 85 di pertandingan Memorial di Ohio, dan kemudian terlepas cut di Terbuka Amerika Syarikat.

ARTIKEL YANG SAMA