Tuah tidak me...

Tuah tidak memihak Neville

MADRID, 1 Feb – Penantian pengendali Valencia, Gary Neville, untuk kemenangan pertamanya dalam saingan La Liga berterusan selepas anak buahnya diaibkan 0-1 oleh Sporting Gijon dalam aksi di laman sendiri, pagi tadi.

Bekas pemain England dan Manchester United itu yang mula mengendalikan Valencia awal Disember lalu, kini masih belum mencatat sebarang kemenangan dalam lapan aksi liga setakat ini.

Bekas pemain tersebut berharap untuk mencari inspirasi dari lawatan terkenal ke Nou Camp dengan Manchester United, ditanya mengenai kedudukannya berikut kekalahannya kepada Sporting Gijon pada Ahad lepas, perlawanan liga kelapan tanpa kemenangan sejak Neville mengambil alih.

“Anda bertanya kepada saya tentang kedudukan saya ?,” kata Neville yang dipetik oleh BBC.

“Saya mendapati soalan ini tidak masuk akal. Ia adalah daripada anda. Jangan letakkan maklumat ini kepada peminat.”

Neville membantu United bangkit daripada ketinggalan dua gol minit akhir untuk mengalahkan Bayern Munich 2-1 dalam perlawanan akhir Liga Juara-Juara di Nou Camp pada tahun 1999.

Dengan kekalahan terbabit, Valencia tergelincir ke tangga ke-12 dengan gagal memenangi 11 perlawanan liga setakat ini termasuk di bawah kendalian jurulatih sebelum ini, Nuno Espirito Santo.

Jaringan tunggal buat Sporting Gijon itu dijaringkan oleh Antonio Sanabria menerusi jaringan penalti pada minit ke-50.

Namun, Neville menafikan kedudukannya selaku pengurus kini terancam selepas prestasi hambar yang ditunjukkan oleh pasukan terbabit. – Reuters

ARTIKEL YANG SAMA