Van Gaal bimb...

Van Gaal bimbang aksi seri tanpa jaringan United

MANCHESTER, 1 Nov (AFP) – Pengurus Manchester United, Louis van Gaal melahirkan kebimbangan dengan aksi seri dan tumpul di depan gol selepas terikat 0-0 dengan Crystal Palace di Selhurst Park dalam aksi Liga Perdana Inggeris semalam.

United mempamerkan satu lagi aksi yang boleh dijangkakan ketika bertemu Palace sekali gus melengkapkan tiga perlawanan tanpa jaringan termasuk ke atas Manchester City dan ketika saingan Piala Liga pusingan keempat yang tewas menerusi penentuan penalti kepada Middlesbrough Rabu lalu.

“Sudah tentu saya risau. Tetapi jika anda tidak banyak mencipta peluang, saya tidak boleh mengulas panjang.

“Selepas Middlesbrough, kami ada peluang untuk menamatkan situasi seperti ini, namun ia tetap sama. Ia akan menjadi sejarah, dan kami perlu mengubahnya.

“Sangat jelas Crystal Palace memulakan permainan dengan baik, mereka menguasai bola setiap saat dan terus memberi tekanan kepada kami. Peluang terbaik hadir melalui Ander Herrera pada separuh masa pertama, dan sepatutnya ia perlu selesaikan. Tapi kami tidak berbuat demikian.

“Pada separuh masa kedua, Palace lebih agresif. Kami tidak menyusun kedudukan dengan baik dan sudah tentu tiada ruang untuk mencipta peluang gol, dan selepas itu mereka terus memberi tekanan ke arah gol kami.

ARTIKEL YANG SAMA