Watson ambil ...

Watson ambil iktibar kejayaan Day

ATLANTA, 23 Sept (Reuters) – Pemenang Master dua kali, Bubba Watson berkata dia telah mempelajari pengajaran berharga dari Jason Day mengenai pelanggaran.

Tetapi pengajaran itu mungkin dikekalkan minggu ini pada Jelajah Kejuaraan di East Lake, di mana, Watson berkata, dia akan berhati-hati untuk menghindarkan kesukaran.

Watson kagum bagaimana pemain dari Australia itu, 27, menguasai padang dalam kejayaan baru-baru ini pada Kejuaraan PGA di Whistling Straits dan Kejohanan BMW minggu lalu yang membawanya ke rangking nombor satu dunia.

“Saya berada dalam playoff di Kejohanan PGA di Whistling Straits (pada 2010). Saya tidak melihat orang ramai berada di 20 bawah par seperti ini,” Watson memberitahu wartawan semalam.

“Saya berada di padang golf itu memikirkan…pada 60an adalah bagus, atau di bawah par adalah bagus. Dan terdapat pemain yang berkata, ‘tidak, 65 adalah bagus.

Watson ketika bertanding pada pusingan kedua Kejohanan BMW di Kelab Golf Conway Farms pada 17 September 2015 di Lake Forest, Illinois. – AFP
Watson ketika bertanding pada pusingan kedua Kejohanan BMW di Kelab Golf Conway Farms pada 17 September 2015 di Lake Forest, Illinois. – AFP

“Saya tidak melihatnya, kerana pemikiran saya. Jelas saya mendapatkan pemikiran yang salah, atau saya memberikan terlalu banyak pujian.”

Day memenangi Kejohanan PGA bulan ini bagi kejayaannya pada 20 bawah 268, rekod pukulan rendah berhubung kepada par.

Dia memenangi Kejohanan BMW pada Ahad lalu pad 22 –bawah, dan di antaranya memenangi The Barclays pada 19 bawah.

ARTIKEL YANG SAMA