Watson dahulu...

Watson dahului Terbuka Northern Trust

PACIFIC PALISADES, California, 21 Feb (Reuters) – Bubba Watson dan Dustin Johnson dari AS berkongsi banyak perkara dalam menghampiri pusingan akhir pertandingan Terbuka Northern Trust hari ini sebagai pesaing utama bagi merebut gelaran tersebut.

Pemain kidal dari Amerika Syarikat (AS) itu menggunakan kelebihannya memukul jauh dari kotak tee serta kreativiti di green untuk mencatat empat bawah par 67 di lapangan Kelab Country Riviera.

Keduanya dikenali bagi pukulan kencang mereka, yang beraksi minggu ini di kedudukan teratas dalam pertandingan itu, dan keduanya kagum dengan ikon dan Riviera layout yang selalu mencabar.

Watson, bagaimana pun, memiliki dua kelebihan ke atas Johnson ketika dia menyasarkan kejayaan kerjaya kesembilan dalam Jelajah PGA.

Tidak seperti Johnson, dia telah memenanginya di sini sebelum ini, pada 2014, dan dia akan memulakan pusingan akhir di Riviera dengan pendahuluan satu–strok ke atas pesaingnya.

Watson ketika dalam perlawanan di pusingan ketiga kejohanan golf Terbuka Northern Trust di Riviera Country Club. – Reuters
Watson ketika dalam perlawanan di pusingan ketiga kejohanan golf Terbuka Northern Trust di Riviera Country Club. – Reuters

Muncul juara di sini pada tahun 2014, Watson melakukan lima birdie dan satu bogey untuk keseluruhan 12 bawah par 201, satu di depan rakan senegara Dustin Johnson, Chez Reavie dan pendahulu sebelumnya, Jason Kokrak.

“Manfaat ini saya tahu dan saya boleh melakukannya,” Juara Masters dua kali, Watson, 37, memberitahu kepada pemberita selepas menembak empat bawah par 67 pada hari kelmarin.

“Saya tahu saya boleh pergi melakukan bogey bebas kerana apabila saya menang di sini pada tahun 2014.”

Dua tahun lalu, Watson merangkul gelaran Northern Trust terbuka dengan dua pukulan selepas paparan sempurna pada hujung minggu kerana dia dipecat 64s berturut-turut.

“Saya tahu saya boleh melakukan bebas bogey kerana apabila saya menang di sini (pada 2014), saya melakukannya pada hujung minggu, dan tahu saya boleh menghasilkan putt di sini, dan tahu bahawa lubang itu…kebanyakannya adalah bagus bagi saya, sesuai bagi saya.”

Dua tahun lalu, Watson memenangi gelaran Terbuka Northern Trust dengan dua pukulan selepas persembahan menarik pada hujung minggu ketika dia menghasilkan 64 berturut –turut.

Manakala Pemain nombor tiga dunia Rory McIlroy dua pukulan di belakang pendahulu pada 10 bawah par, sekelompok dengan Adam Scott dan Marc Leishman dari Australia, pemain Korea Selatan KJ Choi dan Kevin Chappell dari AS.

ARTIKEL YANG SAMA