Westbrook ter...

Westbrook terus beraksi cemerlang

LOS ANGELES, 1 Dis – Triple-double berturut-turut Russell Westbrook membawa kemenangan kepada Oklahoma City Thunder semalam dengan mata 126-115 ke atas pasukan pelawat Washington Wizards.

Westbrook menghasilkan 35 mata, 14 rebounds dan 11 asis untuk menakluki kemenangan triple-double ke-9 musim ini dan ke-46 dalam kariernya.

Victor Oladipo menambah 25 mata dan Enes Kanter yang masuk sebagai pemain gantian menjaringkan 14 mata untuk Thunder, membawa kepada 12-8.

Westbrook (0) ketika beraksi menjaringkan gol semasa perlawanan menentang pemain Washington Wizards di Oklahoma City, semalam. – AP
Westbrook (0) ketika beraksi menjaringkan gol semasa perlawanan menentang pemain Washington Wizards di Oklahoma City, semalam. – AP

Bradley Beal menjaringkan 31 mata untuk Wizards, yang melatih Scott Brooks kembali ke Oklahoma City buat kali pertama sejak beliau dipecat oleh Thunder pada bulan April selepas tujuh musim menerajui.

Brooks, yang menerima sambutan hangat daripada peminat Thunder, kelihatan menakluki kemenangan terhadap bekas pasukannya apabila tiga mata Beal meletakkan Wizards sehingga 97-90.

Tetapi Thunder kemudian bangkit, three-pointer Westbrook membawa skor kepada 105-105.

Westbrook menjaringkan 14 mata dalam tempoh tambahan sebagai Thunder menarik diri.

“Saya fikir kita melakukan kerja yang baik sehingga melebihi masa di Westbrook,” kata Brooks. “Dia sukar untuk berhenti. Dia seorang pemain bola keranjang yang hebat bermain di tahap yang tinggi.” – AFP

ARTIKEL YANG SAMA