Western Union...

Western Union perkenal WU ConnectSM

pg19_151028_aSAN FRANCISCO, 27 Okt (Bernama) – Western Union Company, sebuah pemimpin di dalam penyelesaian pembayaran global, hari ini melancarkan WU® ConnectSM, sebuah platform teknologi berinovatif yang menggabungkan platform pesanan pengguna dan media sosial yang terkemuka untuk memberikan kepada pengguna dengan satu cara yang unik untuk dengan cepat dan mudah memindahkan wang ke seluruh dunia.

Platform WU Connect membenamkan keupayaan pemindahan wang Western Union yang teguh ke seluruh dunia ke dalam platform digital pihak ketiga bagi menyediakan pengguna dengan cara-cara baharu untuk cepat dan mudah menghantar wang kepada rakan dan keluarga.

Pengguna akan dapat membiayai pemindahan wang dengan menggunakan akaun kad debit, kad kredit atau akaun bank dan dengan mudah mengarahkan dana ke lokasi ejen runcit Western Union di seluruh dunia, dan ke dompet mudah alih atau akaun bank jika ada.

Dalam banyak cara, platform WU Connect melambangkan satu evolusi semula jadi dalam strategi Western Union untuk mencapai digital celik dan mudah alih secara individu.

Platform rentas sempadan Western Union membolehkan keupayaan gaji masuk, gaji keluar bagi industri terkemuka yang memanfaatkan teknologi, tukaran matawang asing, pengurusan data, serta peraturan, pematuhan dan infrastruktur anti pengubahan wang haram (AML), untuk mempercepatkan kecekapan dan pergerakan wang yang tepat pada masanya hampir di mana sahaja di seluruh dunia.

David Thompson, Naib Presiden Eksekutif, Operasi Global dan Teknologi dan Ketua Pegawai Teknikal, Western Union, melahirkan rasa teruja mengenai kesan potensi bagi penawaran baharu ini, dengan berkata, “Ini meletakkan Western Union dalam satu kedudukan yang dapat melanjutkan platform digital kepada rangkaian di mana pengguna mencari cara-cara yang lebih mudah untuk menghantar dan menerima wang di seluruh dunia dengan menggunakan platform pilihan mereka.”

Platform WU Connect akan disediakan untuk mesej strategik global, sosial, dan rangkaian digital yang lain. Western Union berharap untuk menjalin kerjasama dengan syarikat-syarikat dalam ruang lingkup ini.

WU Connect membolehkan pergerakan wang yang cekap dan tepat pada masanya bagi kes-kes pelbagai penggunaan. Platform WU Connect menawarkan satu suite aplikasi pengaturcaraan antara muka (API) yang dibina di atas infrastruktur yang berskala besar, sekali gus membolehkan pergerakan pantas bagi keupayaan penghantaran wang dalam negeri dan merentas sempadan.

Ia mengintegrasikan dengan lancar ke dalam antara muka pengguna atau platform pihak ketiga.

ARTIKEL YANG SAMA