Wilshere dide...

Wilshere didenda 40,000 pound

LONDON, 19 Jun (AFP) – Bintang Arsenal, Jack Wilshere didenda 40,000 pound dan diberi amaran keras selepas didapati bersalah melakukan komen kontroversi mengenai kelab musuh Tottenham.

Pemain England berusia 23 tahun itu menggunakan mikrofon dan mengetuai penyokong dalam dua nyanyian tidak sopan mengenai musuh tradisi mereka ketika berarak dalam bas tidak berbumbung, sehari selepas Arsenal menang 4-0 ke atas Aston Vila pada final Piala FA bulan lalu.

“Pemain Arsenal, Jack Wilshere didenda 40,000 pound dan diberi amaran keras mengenai kelakuannya pada masa depan selepas mengaku bersalah terhadap tuduhan salah laku,” menurut satu kenyataan Persatuan Bolasepak (FA) Inggeris.

“Wilshere didapati bersalah melakukan komen tidak sepatutnya ketika jelajah trofi dalam bas tidak berbumbung selepas kejayaan final Piala FA kerana kelakuannya tidak senonoh dan mampu mencetus pertikaian.”

Wilshere, yang hadir dari sistem akademi Arsenal, sudah menyatakan kekesalan mengenai sikapnya itu.

“Berkongsi kemenangan Piala FA berturut-turut dengan ramai penyokong Gooners satu impian menjadi kenyataan. Mohon maaf jika saya menyinggung perasaan anda dengan cara saya meraikannya,” tulisnya dalam Twitter selepas insiden itu.

ARTIKEL YANG SAMA