Yorkshire anj...

Yorkshire anjur Kejohanan Berbasikal Dunia 2019

DOHA, 13 Okt – Yorkshire, barat laut England, akan menghoskan Kejohanan Berbasikal Jalan Dunia pada 2019, para pegawai UCI mengumumkan semalam.

Ini adalah kali kedua sejak beberapa tahun mukim Inggeris itu mendapatkan hak untuk menghoskan acara berbasikal setelah dianugerahkan Grand Depart of the Tour de France pada 2014.

Pengumuman itu dibuat di Doha, Qatar, di mana Kejuaraan Dunia sekarang diadakan. Kali terakhir acara itu diadakan di UK adalah lebih dari 30 tahun lalu, apabila ia dihoskan di Sussex, ke selatan England.

UCI juga mengumumkan Kejohanan Berbasikal Trek Dunia 2020 akan diadakan di Berlin. Ia adalah antara 15 acara di seluruh disiplin berbasikal bermula 2017 sehingga 2020 yang disifatkan belum pernah berlaku ke atas sebahagian UCI.

“Kami gembira dapat mendedahkan nama-nama hos baru dari seluruh dunia dan kami bersedia bekerjasama dengan bandar raya yang berjaya dalam masa beberapa bulan dan tahun ketika kami bersama-sama membangunkan Kejohanan Dunia UCI,” kata presiden UCI. – AFP

ARTIKEL YANG SAMA