Thursday, August 18, 2022
23.4 C
Brunei

1,200 anak tentera, warga MINDEF di Sarawak terima vaksin 

-

KUCHING, 23 SEPT – Seramai 1,200 remaja berusia 12 hingga 17 tahun terdiri daripada anak-anak anggota Tentera Darat Malaysia (TDM) serta warga Kementerian Pertahanan (Mindef) di Sarawak menerima dos pertama vaksin COVID-19 pada hari ini dan esok.

Penolong Ketua Pengarah Perkhidmatan Kesihatan Markas Divisyen Pertama Infantri Malaysia Kol Dr Meor Adzhary Sagiruddin berkata lima pusat pemberian vaksin (PPV) dibuka di seluruh Sarawak bagi menjayakan inisiatif tersebut.

Katanya, dua PPV pandu lalu turut dibuka di Kuching serta Sibu manakala PPV statik dibuka di Sri Aman, Bintulu dan Miri.

“Pemberian vaksin ini dibuat serentak hari ini kecuali di Miri yang akan mula esok dan kita menjangkakan semua boleh selesai esok.

“Sekiranya ada isu berbangkit seperti remaja tersebut belum cukup umur atau tidak dapat hadir kita akan atur semula janji temu dengan mereka,” katanya pada sidang media di Kem Penrissen di sini hari ini.

Beliau berkata pemberian dos kedua suntikan vaksin Pfizer-BioNtech itu akan diadakan pada 14 Okt depan. – Bernama

Salah seorang kanak-kanak menerima suntikan vaksin secara pandu lalu pada Program Vaksinasi COVID-19 bagi anak-anak anggota tentera darat dan awam Kementah Zon Sarawak di Kem Penrissen, semalam. – Bernama
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

Pelarian Rohingya tuntut persekitaran kondusif

DHAKA, 17 OGOS – Pelarian Rohingya kelmarin menggesa Ketua Hak Asasi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) Michelle Bachelet yang melawat ke penempatan pelarian untuk PBB...
- Advertisment -