Tuesday, September 27, 2022
22.3 C
Brunei

16 pasukan layak ke pusingan kedua

-

Oleh Fadhil Yunus

BANDAR SERI BEGAWAN, 9 SEPT – Enam belas pasukan mara ke pusingan kedua Kejohanan Futsal Piala Keputeraan 2022 di Dewan Kompleks Sukan Universiti Brunei Darussalam (UBD) baru-baru ini.

Kejohanan itu diadakan sempena Ulang Tahun Hari Keputeraan Kebawah Duli Yang Maha Mulia Paduka Seri Baginda Sultan Haji Hassanal Bolkiah Mu’izzaddin Waddaulah, Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam.

Undian akan menyaksikan Almerez B dan Perwira B akan menentang antara satu sama lain, manakala Perwira C akan menentang Arbisyam B dalam satu lagi pertembungan hebat.

SU A akan bermain menentang DDT FT A, manakala Sporty Guy akan menentang SU B, merupakan salah satu daripada dua pasukan terbaik di tempat ketiga.

Pasukan yang turut mara dalam perlawanan 16 terakhir ialah Kasuka & Ar Rawda yang akan menentang DDT FT B, dan pendatang baharu kejohanan Boneka FT akan menentang pasukan di luar jangkaan Brunei 88 A.

Sementara Brunei 88 B akan menentang GG FT, merupakan salah satu pasukan terbaik di tempat ketiga, manakala pasukan pilihan pra-kejohanan Almerez A perlu mengatasi Street United A.

Syafiq Aiman yang berusia 16 tahun ​​dari Almerez adalah pemain termuda dalam kejohanan tersebut.

Pemain muda berkenaan yang berlatih dengan Akademi Almerez, membantu pasukannya mara dalam pertandingan itu selepas meraih tujuh mata di peringkat kumpulan.

Pertandingan yang diadakan pada setiap Ahad itu bermula 28 Ogos akan berakhir pada 11 September ini.

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

7 maut kebakaran di kompleks beli-belah Korea

SEOUL, 26 SEPT – Satu kebakaran tercetus di tingkat bawah tanah sebuah kompleks membeli-belah di bandar Daejeon, Korea Selatan hari ini, meragut tujuh nyawa,...
- Advertisment -