Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  19% tenaga kerja bakal dikurangkan

  FLORIDA, 3 NOV – Beyond Meat akan memotong 19 peratus daripada tenaga kerja yang tidak berkaitan dengan pengeluaran selepas prestasi suku ketiga yang lebih lemah daripada jangkaan.

  Syarikat daging berasaskan tumbuhan itu kelmarin berkata bahawa pengurangan kira-kira 65 pekerja adalah sebahagian daripada semakan korporat yang lebih luas. Syarikat itu juga sedang mempertimbangkan untuk menghentikan pengeluaran beberapa produk, mengubah harga, mengalihkan pembuatannya dan menstruktur semula operasinya di China.

  Saham Beyond Meat meningkat 20 peratus pada dagangan petang kelmarin.

  “Kami menjangkakan pulangan sederhana kepada pertumbuhan pada suku ketiga 2023 yang tidak berlaku,” kata Presiden dan Ketua Pegawai Eksekutif Beyond Meat, Ethan Brown dalam satu kenyataan.

  Permintaan Amerika Syarikat (AS) terhadap daging berasaskan tumbuhan telah merosot tahun ini. Jualan runcit dolar AS bagi alternatif daging segar, seperti sosej dan burger, turun 21.5 peratus tahun ini hingga 8 Oktober, menurut Circana, sebuah firma penyelidikan pasaran. Jualan daging beku berasaskan tumbuhan, termasuk produk seperti tender dan nuget, turun 6 peratus.

  Brown berkata bahawa jualan daging berasaskan tumbuhan telah terjejas oleh inflasi yang tinggi, yang menyebabkan beberapa pembeli kembali kepada daging haiwan yang lebih murah. Daging berasaskan tumbuhan juga sedang berdepan persepsi bahawa ia diproses secara berlebihan dan tidak sihat, sebahagiannya didorong oleh iklan yang dikeluarkan oleh syarikat makanan pesaing. – AP

  Pilihan produk Beyond Meat dipaparkan dalam peti sejuk di kedai runcit pada 3 Mei 2021 di Orlando, Florida. – AP
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...