Thursday, November 30, 2023
25.8 C
Brunei

  -

  1SPTB naib juara regata

  Oleh Daniel Lim –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 1 NOV – Pasukan 1 Semangat Pasukan Tamoi Bersatu (1SPTB) dari Mukim Tamoi berjaya meraih kedudukan naib juara Kategori Terbuka 12 Pekayuh dalam Regata Perahu Naga Antarabangsa Sarawak 2023 yang diadakan di Kuching Waterfront.

  Pengurus pasukan, Mohd Fadillah bin Haji Serudin dan ketua jurulatih, Mohd Ariffin bin Haji Zainal telah membawa pasukan mereka untuk bersaing dalam pertandingan tersebut yang berlangsung pada 27 hingga 30 Oktober lalu.

  Sementara itu, Pasukan Daerah Tutong mengikuti rapat di belakang kumpulan 1SPTB dalam kategori yang sama yang berjaya meraih tempat ketiga. Sementara itu, Pasukan Lela Cheteria, menduduki tempat keempat dalam pusingan akhir Kategori Lelaki Terbuka 22 Pekayuh.

  Secara keseluruhan, tujuh pasukan dari Brunei telah bersaing dalam pertandingan itu, termasuk 1SPTB, Pasukan Daerah Tutong, Pasukan Lela Cheteria, Pasukan Juragan Sg Bunga, Pasukan Mukim Saba, Pasukan Boneka Paddlers dan Pasukan Juang.

  Tujuh pasukan itu bersaing dengan 60 pasukan lain dari 20 negara berbeza sebagai sebahagian daripada pertandingan tersebut.

  Pasukan 1SPTB bergambar ramai bersama hadiah kemenangan mereka setelah selesai kejohanan tersebut. – GAMBAR SERAHAN 1SPTB
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  China gesa gencatan senjata menyeluruh segera

  BEIJING, 30 NOV - China hari ini menggesa ‘gencatan senjata kemanusiaan yang berterusan’ dalam konflik Israel-Hamas dalam kertas jawatan yang dikeluarkan oleh kementerian luarnya. "Pihak-pihak...