Monday, January 30, 2023
23.1 C
Brunei

-

2 cedera dalam tembakan pandu lalu

NASHVILLE, TENN, 27 NOV – Tembakan pandu lalu di Nashville kelmarin mencederakan dua orang ketika mereka berjalan keluar dari gereja pada pengebumian seorang wanita yang maut ditembak awal bulan ini, menurut polis.

Jurucakap Jabatan Polis Metro Nashville, Don Aaron berkata, kejadian tembakan petang itu berlaku di luar Gereja Musim Baru, di mana upacara pengebumian Terriana Johnson yang berusia 19 tahun baharu sahaja selesai. Kereta jenazah diletakkan di hadapan dengan pintu belakang terbuka dan orang ramai keluar dari gereja ketika tembakan dilepaskan, kata Aaron.

Polis berkata mereka sedang mencari kereta Honda Civic berwarna hitam, di mana seorang penembak atau lebih melepaskan tembakan ketika kereta itu lalu, melanggar seorang wanita berusia 18 tahun dan seorang lelaki berusia 25 tahun, namun kedua-duanya tidak mengalami kecederaan yang mengancam nyawa, kata Aaron.

Beberapa peserta upacara pengebumian untuk Johnson – bukan ahli gereja – yang dilengkapi dengan senjata telah melepaskan tembakan ke arah kereta itu, kata Aaron.

Tembakan berlaku sebelum mayat Johnson dibawa keluar dari gereja, menurut polis dan pengebumiannya dilakukan pada sebelah petang.

Pihak berkuasa masih mencari seorang remaja berusia 17 tahun yang didakwa atas jenayah pembunuhan dalam kejadian tembakan maut Johnson pada 14 November di Watkins Park. Polis mendakwa remaja itu melepaskan tembakan ke arah kereta yang dinaiki Johnson selepas Johnson dan kakak suspek terbabit dalam beberapa pergaduhan sebelum itu.

Aaron berkata tembakan itu ‘nampaknya terdiri antara dua buah kumpulan’, tetapi tidak semestinya ia adalah ahli daripada dua keluarga itu.

“Ia adalah tembakan yang kurang ajar,” kata Aaron kepada pemberita. “Orang-orang ini tidak mengambil kira kehidupan manusia sama sekali.” – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea S sokong hantar bantuan kepada Korea U

SEOUL, 27 JAN – Kerajaan Korea Selatan hari ini berkata bahawa ia akan membantu usaha orang awam untuk menyalurkan bantuan kemanusiaan kepada Korea Utara...
- Advertisment -