Sunday, April 2, 2023
24.6 C
Brunei

-

2 lemas, 6 selamat pondok jeti runtuh di Semporna

SEMPORNA, 3 MEI – Dua remaja lelaki maut dipercayai terjatuh ke laut bersama enam remaja lain selepas pondok jeti di Kampung Gading-Gading dekat sini runtuh, semalam.

Ketua Polis Daerah Semporna Supt Mohd Farhan Lee Abdullah berkata mangsa warga asing berusia 14 dan 19 tahun ditemukan dalam keadaan terapung pada 4:30 petang.

“Anggota bertugas di Balai Polis Semporna menerima panggilan daripada anggota Pasukan Gerakan Am pada 4:17 petang mengenai kejadian lapan remaja terjatuh laut selepas pondok jeti di Kampung Gading-Gading tiba-tiba runtuh.

“Dalam kejadian itu, empat remaja lelaki serta dua perempuan berusia 11 hingga 19 tahun, yang kesemuanya juga warga asing berjaya diselamatkan anggota bertugas serta penduduk kampung, namun dua lagi hilang sebelum akhirnya ditemukan terapung, lemas,” katanya dalam kenyataan di sini hari ini. 

Mohd Farhan berkata sebelum kejadian, kesemua lapan mangsa berada di pondok jeti untuk melepak, dan kertas siasatan dibuka di bawah laporan mati mengejut. 

Beliau berkata punca kejadian jeti kampung berkenaan runtuh masih dalam siasatan pihak polis. – Bernama

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Hayashi bakal lawat China di tengah-tengah ketegangan

TOKYO, 31 MAC - Menteri Luar Jepun, Yoshimasa Hayashi hari ini berkata beliau akan mengadakan lawatan ke China hujung minggu ini untuk berbincang dengan...
- Advertisment -