Tuesday, September 26, 2023
25.6 C
Brunei

  -

  2,000 pil ‘fentanyl’ dalam rol roti dirampas

  BANDAR MEXICO, 16 NOV – Pihak berkuasa Mexico telah merampas beg plastik mengandungi 2,000 pil ‘fentanyl’ yang dibakar menjadi rol roti tradisional.

  Rampasan yang diumumkan semalam oleh Pengawal Negara Mexico mencadangkan kartel dadah berusaha menggunakan hantaran dalam bungkusan produk tradisional Mexico.

  Seekor anjing pengesan telah membawa anggota pengawal kepada bungkusan mencurigakan di syarikat serahan mel segera di Culiacan, ibu negeri utara Sinaloa. Negeri itu menjadi tempat asal kartel dadah dengan nama yang serupa. Apabila pegawai membuka kotak, mereka menemui bungkusan kerepek jagung, dan empat rol roti tradisional. Apabila mereka memotong rol itu, mereka menemui kira-kira 500 pil yang dibakar dalam setiap rol.

  Mexico ialah pembekal utama pil tiruan yang dibubuh ‘fentanyl’ yang membunuh puluhan ribu warga Amerika setiap tahun. – AP

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Jepun lulus ubat Alzheimer oleh Eisai & Biogen

  TOKYO, 26 SEPT - Kementerian kesihatan Jepun pada kelmarin meluluskan pengeluaran dan penjualan ubat untuk penyakit Alzheimer yang dibangunkan oleh syarikat farmaseutikal Jepun Eisai...