Sunday, June 4, 2023
24 C
Brunei

  -

  3 rakyat Palestin terbunuh dalam serbuan Israel di Tebing Barat

  TEL AVIV, 22 MEI – Tiga rakyat Palestin terbunuh dalam serbuan tentera Israel di kem pelarian Tebing Barat awal hari ini, kata pegawai kesihatan Palestin, manakala pentadbiran Biden mengecam dengan tajam tindakan terbaru Israel dalam pengembangan penempatan.

  Menurut Kementerian Kesihatan Palestin, tiga lelaki itu terbunuh semasa serbuan di Balata, sebuah kem pelarian berhampiran bandar Nablus. Enam orang cedera, termasuk seorang yang berada dalam keadaan kritikal.

  Tentera tersebut kemudiannya mengesahkan askar telah menyerbu Balata; ia berkata tentera diserang dan membunuh tiga rakyat Palestin. Israel telah meningkatkan serbuan sebagai tindak balas kepada beberapa serangan Palestin dan berkata operasi hari ini menjaringkan senjata dan operasi pembuatan bahan letupan di sebuah rumah, yang diletupkannya.

  Saudara-mara melihat mayat warga Palestin, Fathi Rizk, 30, di makam di kem pelarian Balata berhampiran bandar Nablus Tebing Barat pada hari ini.
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Punca kemalangan kereta api India dikenal pasti

  NEW DELHI, 4 JUN - Menteri Kereta Api India berkata hari ini bahawa punca dan orang yang bertanggungjawab terhadap nahas kereta api yang paling...
  - Advertisment -