Monday, September 26, 2022
23.8 C
Brunei

44 atlet Australia bakal beraksi di Olimpik

-

SYDNEY, 24 JAN – Australia akan menghantar seramai 44 atlet untuk menyertai Olimpik Musim Sejuk yang akan bermula pada 4 Februari di Beijing, iaitu 23 atlet wanita dan 21 atlet lelaki akan menyertai 10 acara.

Jawatankuasa Olimpik Australia berkata hari ini bahawa atlet papan salji, Scotty James dan atlet ski turut disertai orang berpengaruh, Britt Cox akan bersaing untuk Olimpik keempat mereka, hanya enam atlet warga Australia akan menyertai untuk bertanding di empat atau lebih dalam Sukan Musim Sejuk.

Seramai 12 atlet yang lainnya akan bertanding di Olimpik ketiga mereka, 10 atlet lagi kembali untuk yang kedua kalinya sementara 20 atlet akan membuat penampilan Olimpik pertama mereka.

Dengan purata umur mereka adalah 25.43 tahun, pasukan tersebut menampilkan empat remaja, dengan atlet papan salji, Valentino Guseli, yang paling muda pada usia 16 tahun.

Sukan ski gaya bebas, yang terdiri daripada peserta berpengaruh, udara, ski bebas dan ski silang, adalah pasukan terbesar dengan 13 atlet, berikutan dengan pasukan papan salji seramai 11 atlet. – AP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas bot terbalik, ragut 24 jiwa

DHAKA, 25 SEPT – Sekurang-kurangnya 24 orang lemas manakala 24 lagi masih hilang selepas bot yang sarat membawa penganut Hindu terbalik di sebuah sungai...
- Advertisment -