52 pelajar terpilih Program Curahan Ilmu

Oleh Sim Y. H.

BANDAR SERI BEGAWAN, 22 FEB – Seramai 52 orang pelajar terpilih yang terdiri seramai 14 orang pelajar lelaki dan 38 orang pelajar perempuan akan menyertai Program Curahan Ilmu bagi 2021 dengan pelancaran program diadakan pada 5 Mac nanti.

Sehubungan dengan itu, bagi memberikan penerangan mengenai program berkenaan, sesi taklimat Program Curahan Ilmu bagi 2021 telah berlangsung di Dewan Sekolah Rendah Dato Mohd Yassin, Mentiri, kelmarin.

Taklimat itu dianjurkan oleh Biro Kemasyarakatan dan Perhubungan MPK RPN Kampung Panchor Mentiri dengan kerjasama Kementerian Kebudayaan, Belia dan Sukan serta Jabatan Daerah Brunei dan Muara.

Program Curahan Ilmu 2021 akan diadakan pada 5 Mac dan seperti tahun-tahun yang sudah, sesi pembelajaran akan diadakan di Sekolah Rendah Dato Mohd Yassin, dengan lima buah kelas iaitu Kelas Ikhlas, Kasih, Sayang, Mesra dan Ceria.

Manakala itu, mata pelajaran yang akan diajarkan nanti ialah matematik, Bahasa Inggeris, Sains dan Bahasa Melayu di mana kelas pengajian akan diadakan setiap Jumaat dan Ahad.

Taklimat Program Curahan Ilmu 2021 yang berlangsung di Dewan Sekolah Rendah Dato Mohd Yassin, Mentiri, kelmarin.