Aamir Khan pelajari bahasa Punjabi

Bintang utama Aamir Khan dan Kareena Kapoor Khan akan membintangi filem Laal Singh Chaddha yang ditulis oleh Atul Kulkarni dan diarahkan oleh Advait Chandan.

Laal Singh Chaddha adalah salah satu filem yang sangat dinantikan di kalangan penonton filem. Aamir Khan seorang yang terkenal dengan sikap sempurna belajar bahasa Punjabi untuk filem itu kerana dia akan menuturkan banyak dialog Punjabi di dalamnya.

Pelakon berusia 55 tahun itu belajar Punjabi dari Mona Singh, yang juga memainkan watak utama dalam Laal Singh Chaddha.

Pelakon itu baru-baru ini mengatakan bahawa Aamir biasa meminta bantuan untuk sebutan dan dialog.

Mona Singh sebelumnya mengesahkan berita mengenai peranannya di Laal Singh Chaddha dan berkata; “Saya menantikan penggambaran kami. Hidup ini seperti sekotak coklat, anda tidak pernah tahu apa yang anda dapat. Bagi saya, ini adalah sekotak keinginan yang menjadi kenyataan. Ini akan menjadi menarik dan mencabar untuk memainkan peranan ini sepanjang masa seumur hidup.”

Bercakap mengenai filem Laal Singh Chaddha, ia adalah pembuatan semula dari filem lakonan Tom Hanks, Forrest Gump. Tom Hanks memainkan watak utama bersama Robert Wright dan Gary Sinise. Filem ini mendapat beberapa penghargaan dan merupakan kejayaan terbesar pada tahun itu.

Forrest Gump menyapu Anugerah Akademi untuk Gambar Terbaik, Pengarah Terbaik, Skrip Terbaik, Kesan Visual Terbaik dan Penyuntingan Filem Terbaik. – Agensi

Aamir Khan seorang yang terkenal dengan sikap sempurna, sanggup belajar bahasa , Punjabi untuk filem Laal Singh Chaddha. – Agensi