Thursday, November 30, 2023
31.3 C
Brunei

  -

  Ada selebriti yang saya dah unfollow – Haris Ismail

  Pelakon dan penceramah bebas Malaysia, Haris Ismail mendedahkan dia tidak berfikir panjang untuk tidak lagi mengikuti selebriti antarabangsa yang diminati di media sosial selepas pelakon tersebut menyerlahkan warnanya yang sebenar.

  Menurut Haris, dia terkilan dan kecewa kerana selebriti yang diminati itu tergamak menyatakan sokongan kepada Zionis dalam kemelut Palestin-Israel yang menjadi perhatian dunia pada waktu ini.

  “Saya tak nak sebut nama selebriti tersebut. Tetapi memang saya terkejut dia rupanya menyokong zionis dan perkara itu jelas di media sosialnya baru-baru ini.

  “Tak fikir panjang, saya terus unfollow dia walaupun pada asalnya, saya sangat meminati lakonannya,” kata Haris ketika ditemui dalam sebuah majlis baru-baru ini.

  Dalam pada itu, mengulas mengenai isu peperangan di Palestin, kata Haris, dia bersyukur semakin ramai pihak yang telah membuka mata dan prihatin dengan penderitaan yang dialami oleh rakyat di negara tersebut.

  Bagaimanapun, menurut suami Noor Neelofa ini, dia berharap semua pihak dapat terus bersatu hati dan tidak luput memberi sokongan kepada Palestin.

  “Syukur kerana sekarang semakin ramai yang memahami dan prihatin dengan nasib yang menimpa saudara kita di Palestin. Namun saya harap janganlah usaha dan sokongan ini berhenti atau sekadar hangat-hangat tahi ayam sahaja.

  “Ini satu perkara serius dan kita sebagai umat Islam harus sama-sama membantu mereka di sana. Teruskan memuat naik sebarang info atau kesedaran mengenai isu ini di media sosial dan jangan takut untuk bersuara,”katanya kepada menurut laporan Utusan Malaysia. – Agensi

  Dia berharap semua pihak tidak luput memberi sokongan kepada Palestin. – beautiful nara.com
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Adik Kim tolak tawaran dialog AS dengan Korea Utara

  PYONGYANG, 30 NOV - Adik perempuan pemimpin Korea Utara Kim Jong Un, yang berkuasa pada hari ini menolak gesaan Amerika Syarikat (AS) untuk kembali...