Aftab dan isteri tubuhkan syarikat produksi

Pelakon Aftab Shivdasani dan isteri, Nin Dusanj Shivdasani Isnin lalu melancarkan syarikat produksi mereka Mount Zen Media yang berhasrat untuk membuat kandungan yang luas, termasuk filem, rancangan dalam talian dan dokumentari.

Aftab, yang bermula sebagai pelakon kanak-kanak dengan filem sains fiksyen Mr India (1987), akhirnya membuat penampilan pertama sebagai pelakon utama dengan muzikal romantik Ram Gopal Varma Mast pada tahun 1999, menyusulnya dengan filem terkenal Vikram Bhatt Kasoor.

Pelakon ini terus membintangi beberapa cerita, termasuk komedi Awara Paagal Deewana, Masti, Hungama dan menjadi penerbit Aao Wish Karein pada tahun 2009. Aftab mengatakan bahawa dia dan Nin tidak sabar untuk memasuki produksi penuh untuk beberapa waktu.

“Setelah menghasilkan beberapa dokumentari sebelum ini, saya sudah biasa dengan perniagaan pawagam. Ini adalah saat-saat menarik untuk mengembangkan kandungan yang canggih, kontemporari dan menarik.

“Berada dalam industri selama lebih daripada 20 tahun telah memberi saya banyak pengalaman di depan kamera dan wawasan berharga dalam pembuatan filem,” kata pelakon berusia 42 tahun itu dalam satu kenyataan.

Nin mengatakan berasal dari latar belakang seni, pereka bentuk, pengiklanan dan penjenamaan, akan menarik untuk terlibat dalam produksi di mana pengalamannya akan dimanfaatkan.

“Saya teruja untuk usaha baru ini kerana terdapat banyak kisah menarik yang dapat diceritakan dalam perjalanan kreatif ini. Selalu tertarik dengan seni bercerita, saya berharap dapat bekerja dengan banyak bakat dalam pelbagai projek,” tambahnya. – Agensi

Aftab Shivdasani (kiri) dan isteri, Nin Dusanj Shivdasani melancarkan syarikat produksi mereka yang bernama Mount Zen Media.