Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Agong mahu rakyat hidup harmoni, bersatu hati

  MIRI, 10 SEPT – Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah hari ini meminta rakyat supaya menjalani kehidupan secara harmoni dan bersatu hati antara satu sama lain.

  Al-Sultan Abdullah bertitah demikian sebelum berkenan berangkat meninggalkan Pesta Keramaian Bersama Rakyat di Pantai Bungai, Bekenu, di sini, sempena Kembara Kenali Borneo.

  “Duduk baik-baik, aman damai dan harmoni semuanya. Kena sokong kerajaan atas (pentas) ini, senang hendak buat pembangunan dan kemajuan.

  “Saya tak mahu cakap politik. Saya hanya mahu cakap tentang kasih sayang sahaja. Saya Agong untuk rakyat Sabah dan Sarawak dan semua. Perlu bersatu hati, bersatu padu,” titah Seri Paduka.

  Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah turut berangkat pada pesta keramaian yang dianjurkan sempena Kembara Kenali Borneo yang memasuki hari kelapan, hari ini.

  Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah dan Raja Permaisuri Agong Tunku Azizah Aminah Maimunah Iskandariah berkenan mencemar duli bermukun di Pesta Keramaian bersama rakyat sempena Kembara Kenali Borneo di Pantai Bungai Bekenu, kelmarin. – Bernama

  Al-Sultan Abdullah turut bertitah menzahirkan jutaan penghargaan kepada penduduk di Miri atas sambutan yang cukup hebat bagi meraikan keberangkatan Seri Paduka bersama keluarga diraja sempena Kembara Kenali Borneo.

  “Hari ini, suatu hari yang cukup besar buat kami sekeluarga. Satu peringatan yang tetap di hati kami sepanjang hayat. Insya-Allah. Saya juga ingin minta maaf kalau saya tak dapat bersalaman dengan semua tetapi lambaian pun sudah cukup.

  “Jangan bersusah-payah hendak berebut untuk salam. Angkat tangan (lambai) sebagai tanda kita bersalaman, bila kita salam sebegini akan sampai ke hati. Agong sayang awda semua,” titah Al-Sultan Abdullah mengakhiri ucapan. – Bernama

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Banjir kilat bunuh 8, 23 askar hilang

  NEW DELHI, 5 OKT - Hujan lebat secara tiba-tiba mencetuskan banjir kilat kelmarin di timur laut India yang membanjiri beberapa bandar, menghanyutkan sebuah jambatan...