Sunday, March 26, 2023
27.2 C
Brunei

-

Alvarez bakal berdepan Ryder di Mexico

ZAPOPAN, Mexico, 15 MAC – Raja super-middleweight yang tidak pernah kalah, Saul ‘Canelo’ Alvarez akan mempertahankan gelarannya melawan John Ryder dari Britain di Guadalajara pada Mei depan, yang merupakan kali pertama bintang Mexico itu bertarung di tanah airnya sejak tahun 2011.

Promoters Matchroom Boxing berkata, Alvarez (58-2-2, 29 knockout) akan menentang Ryder pada 6 Mei di Estadio Akron, stadium rumah kelab Liga-MX C.D. Guadalajara.

Ia adalah kali pertama Alvarez bertarung di Mexico sejak mengalahkan Kermit Cintron di Mexico City pada 2011.

Pertarungan itu juga berkaitan dengan percutian Cinco de Mayo Mexico.

“Saya berasa sangat gembira untuk kembali pada bulan Mei kerana selepas pembedahan saya, saya tidak pasti bila saya akan kembali,” kata Alvarez.

Peninju Mexico, Canelo Alvarez mempamerkan tali pinggang kejuaraannya semasa sidang akhbar di Zapopan, negeri Jalisco, Mexico, semalam – AFP

“Kembali ke gelanggang dan kembali untuk bertarung di Jalisco, tempat saya berasal, membuatkan saya sangat gembira,” tambahnya.

Alvarez akan mempertahankan mahkotanya buat kali kedua selepas menewaskan saingannya, Gennady Golovkin dalam pertarungan trilogi September lalu.

Pencabar utama, WBO Ryder kali terakhir bertarung pada November, menewaskan Zach Parker dalam perlawanan kalah mati teknikal untuk merangkul gelaran sementara WBO.

Petinju berusia 34 tahun itu juga meraih kemenangan mengagumkan pada awal 2022 ke atas Daniel Jacobs. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Xi jemput Sanchez adakan lawatan negara

MADRID, 24 MAC - Perdana Menteri Sepanyol, Pedro Sanchez telah menerima jemputan daripada Presiden China, Xi Jinping untuk membuat lawatan negara ke Beijing ketika...
- Advertisment -