Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Angkara menantu pinjam along, rumah disimbah cat merah

  IPOH, 6 SEPT – Angkara menantu perempuan gagal menjelaskan pinjaman wang dari peminjam wang tanpa lesen, sepasang suami isteri bersama anak lelakinya hidup dalam ketakutan akibat diugut along berkenaan. 

  Chiang Leong Pan, 60, dari Taman Bercham Indah mendakwa dia menyedari dua  kereta milik anak lelaki dan isterinya serta pagar rumahnya disimbah cat merah kira-kira pukul 9 pagi Ahad lepas semasa mahu keluar rumah.

  Beliau yang merupakan seorang juruteknik berkata terdapat dua keping kertas dilekat di tembok pagar rumah yang tertera nama menantunya serta bertulisan amaran supaya melangsaikan segera hutang yang dipinjam.

  “Selepas kejadian itu, saya menghubungi menantu saya yang bekerja di Singapura dan dia mengaku ada meminjam along. Bagaimanapun saya tidak pasti berapa jumlah yang dipinjamnya,” katanya pada sidang media di Pusat Khidmat dan Aduan Barisan Nasional Perak di Jalan Raja Dr Nazrin Shah di sini hari ini.

  Chiang berkata dia juga telah membuat laporan polis pada hari yang sama dan mengharapkan tindakan segera dapat diambil oleh pihak berkuasa.

  “Saya tidak terlibat dengan pinjaman along dan bimbang sekiranya selepas ini terjadi perkara yang tidak diingini berlaku,” katanya. – Bernama

  Gambar Envato Elements

   

  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Iran ketatkan kawalan ke atas sekolah antarabangsa

  TEHRAN, 4 OKT - Ia merupakan permulaan penggal baharu di Iran tetapi tahun ini ia menyayat hati bagi pelajar di sekolah antarabangsa selepas keputusan...