Anthony Davis kecewa selepas kekalahan

LOS ANGELES, 14 NOV – LeBron James mungkin menunjakkan ‘perkembangan baik’ dalam pemulihannya daripada kecederaan, tetapi semasa ketiadaannya, pemain bintang Los Angeles Lakers, Anthony Davis tidak berpuas hati dengan prestasi pasukan.

Davis mengkritik persembahan Lakers semasa kekalahan 107-83 kepada Minnesota Timberwolves pada Jumaat lalu di mana James hanya boleh menonton dari tepi gelanggang.

“Kami perlu memutuskan kami akan jadi siapa,” kata Davis selepas perlawanan. “Pasukan kejuaraan? Itu bukan kami sekarang.

“Kami tidak memenangi kejuaraan seperti cara kami bermain. Kami perlu menjadi lebih baik dan kami perlu lebih mencatat kemenangan di gelanggang sendiri. Itu memalukan.”

Lakers mendahului lima mata pada separuh masa tetapi dikalahkan 40-12 pada suku ketiga oleh Timberwolves, yang menyertai kejohanan itu dengan kemenangan ketiga paling sedikit di Western Conference.

“Kami tidak selesa,” kata Davis mengenai tempoh ketiga yang penting. “Tiada pertahanan. Tidak boleh menjaringkan mata. Itu bukan hanya pada suku ketiga ini, (ia) setiap suku ketiga kami telah bermain musim ini.

“Kami keluar dengan perlahan, longlai ketika menyerang dan bertahan. Kami perlu bersatu.”

Satu-satunya berita baik untuk Lakers pada Jumaat lalu ialah pendedahan jurulatih, Frank Vogel bahawa kepulangan James semakin hampir.

“Pemulihannya sedang berjalan dengan baik,” kata Vogel. “Dia kembali melakukan aktiviti bola keranjang di gelanggang dan ini tidak kelihatan seperti ia akan menjadi regangan yang panjang dan dia akan dianggap benar dari hari ke hari.” – AFP

Aksi pemain NBA Los Angeles Lakers, Anthony Davis membuat percubaan dalam perlawanan menentang Minnesota Timberwolves. – AFP