Wednesday, June 7, 2023
33.6 C
Brunei

  -

  Anuar Zain enggan ikut trend media sosial, tidak mahu malukan diri

  PENYANYI Anuar Zain enggan terlalu mengikuti trend di media sosial kerana bimbang boleh mendatangkan malu buat dirinya.

  Kata Anuar atau Shahrul Anuar Zain, 53, dia lebih selesa mengekalkan identiti sendiri meskipun sedar kepentingan media sosial untuk mempromosikan kerjaya seni.

  “Saya tidak percaya dalam mengikut trend. Saya lebih kepada sesuatu yang evergreen dan kekal selamanya. Saya pun tak reti nak berjoget dan tiada bakat ke arah itu.

  “Kalau tiada bakat lebih baik tak payah buat. Kenapa perlu lakukan sesuatu yang menjadi bahan ketawa orang. Nanti bila dah semakin berusia kita pula akan terfikir tentang tindakan sebelum ini,” katanya kepada mStar.

  Mula aktif menggunakan media sosial sejak tahun 2016, Anuar berkata dia dapat berhubung terus bersama peminat dan menerima banyak komen positif.

  Anuar bagaimanapun enggan menjadikan platform miliknya itu sebagai medium untuk mana-mana pihak mempromosikan produk jualan mereka.

  “Kalau ada masa lapang saya sendiri yang akan membalas DM dan komen peminat. Itu adalah salah satu cara saya berinteraksi dengan mereka.

  “Namun kalau bab perniagaan saya memang tidak akan repost. Kenapa perlu buat begitu apabila ada yang menggunakan imej saya untuk tujuan perniagaan,” ujarnya.

  Bercerita tentang perkembangan kerjaya, penyanyi lagu Sedetik Lebih ini memberitahu dia sedang menunggu masa sesuai untuk mengumumkan sesuatu istimewa kepada peminat.

  Dalam masa sama dia juga menyatakan keterbukaan bekerjasama dengan mana-mana penulis atau komposer baharu untuk menghasilkan lagu buatnya.

  “Dari segi muzik saya lebih gemar untuk terus mengikut kegemaran sendiri. Namun saya juga mendengar lagu-lagu baru penyanyi sekarang ini. Ada antaranya yang seronok untuk didengar.

  “Saya juga terbuka untuk bekerjasama dengan komposer baru. Bagaimanapun ramai yang terlalu sibuk sebab sekarang ini komposer juga merupakan seorang penyanyi,” jelasnya. – Agensi

  Anuar Zain lebih selesa mengekalkan identiti sendiri daripada mengikuti trend media sosial. – Agensi
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  NZ ambil tindakan penggunaan vape

  WELLINGTON, 6 JUN - New Zealand akan mengambil tindakan tegas terhadap penggunaan vape atau rokok elektronik untuk melindungi golongan mudanya, umum Menteri Kesihatan Ayesha...
  - Advertisment -