Thursday, December 8, 2022
24.7 C
Brunei

-

Aqasha tidak merajuk

Sejak beberapa tahun kebelakangan ini, peminat sudah jarang melihat kemunculan pelakon, Aqasha di televisyen sehingga membuatkan ramai tertanya-tanya kehilangannya.

Aqasha atau Firdee Akassya Rosli, 40, menjelaskan dia bukan merajuk daripada industri lakonan namun lebih mementingkan kualiti dalam setiap projek yang diterima.

“Perkara nombor satu yang saya akan tengok sekarang adalah skrip dan watak ditawarkan produksi kepada saya. Saya tidak lagi main ‘sapu’ sahaja apa peranan diberikan.

“Kepada peminat saya, saya minta maaf sebab lama tak nampak saya. Bukan kerana merajuk tapi saya perlu bersikap memilih,” katanya kepada mStar.

Aqasha berkongsi perkara itu ketika ditemui selepas tayangan perdana dua episod drama bersiri Hilang terbitan Viu Malaysia baru-baru ini.

Aqasha bukan merajuk tetapi kini lebih memilih watak. – Agensi

Menurut pelakon filem Embun ini, dia sudah tidak berminat melakonkan watak romantik atau kisah percintaan kerana ingin mencuba sesuatu yang baharu dalam lakonan.

Kata Aqasha, pada usianya sekarang dia mahu mempelopori cabang lain dalam lakonan yang jarang diberikan kepadanya sebelum ini.

“Umur dah meningkat, saya tidak berminat nak menjayakan watak cinta, putus cinta atau jatuh cinta seperti mana saya biasa buat 20 tahun dulu.

“Sekarang saya mahu bermain dalam ruang yang baru. Saya juga tidak mahu dan tidak mahu terus berada di tahap sama dalam karier.

“Saya percaya banyak lagi bakat baru yang kita boleh cungkil dan ruang itu selayaknya diberikan kepada mereka.”

Tambahnya, dia kini mengejar kepuasan diri dalam lakonan dan akan menilai sesuatu berdasarkan skrip kerana mahu memberikan terbaik kepada penonton.

Bercakap mengenai Hilang, Aqasha berkata, dia memegang watak sebagai Yusof seorang guru agama yang baharu sahaja pulang dari Mesir.

Katanya, dia tertarik dengan watak tersebut kerana ia berlainan dengan apa pernah dibawa sebelum ini selain jalan ceritanya akan membuatkan penonton teruja dan tertanya-tanya tentang apa yang bakal berlaku.

Drama arahan Ghaz Abu Bakar dan Sein Qudsi itu menampilkan pelakon seperti Siti Saleha, Jasmine Suraya, Khir Rahman dan ramai lagi. Ia disiarkan setiap hari Khamis dengan dua episod terbaharu setiap minggu. – Agensi

Artikel sebelum iniLelaki nafi miliki senjata
Artikel seterusnyaPertembungan dua benua
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

China umum pelonggaran sekatan seluruh negara

BEIJING, 7 DIS – China hari ini mengumumkan langkah pelonggaran sekatan COVID di seluruh negara yang menjejaskan negara ekonomi kedua terbesar dunia dan mencetuskan...
- Advertisment -