Thursday, October 5, 2023
27.6 C
Brunei

  -

  Ar-Rizq Max Takaful Plan dilancar

  Oleh Salawati Haji Yahya –

  BANDAR SERI BEGAWAN, 15 SEPT – Dalam memberi banyak pilihan produk dan perkhidmatan kepada orang ramai, Insurans Islam TAIB Family Takaful Sdn Bhd (IITFT) telah melancarkan produk baharu iaitu Ar-Rizq Max Takaful Plan.

  Produk perlindungan dan simpanan jangka pendek itu telah dilancarkan pada majlis yang berlangsung di Ibu Pejabat Insurans Islam TAIB Holding Sdn Bhd (IITH), hari ini.

  Pelancarannya telah disempurnakan oleh Pemangku Pengarah Urusan IITH, Haji Hassan bin Haris.

  Hadir sama ialah Pengurus Besar IITFT, Haji Shamsul bin Haji Muhamad dan Penolong Pengarah Urusan IITH, Haji Mohd Yusreza bin Haji Mohd Yussin serta kakitangan IITH.

  Pegawai Eksekutif Kanan Jualan, Hajah Siti Norahimah binti Haji Abdurahim antara lain mengongsikan ciri-ciri dan faedah yang terdapat bagi produk tersebut.

  Pelan takaful itu, jelas beliau, bukan hanya simpanan jangka pendek, malah ia menyediakan perlindungan takaful $5,000 dengan sumbangan untuk tempoh setahun jika sekiranya berlaku kematian akibat kemalangan atau penyakit.

  Di samping itu, produk tersebut hanya layak untuk rakyat dan penduduk tetap negara yang berumur 18 hingga 68 tahun dan boleh menikmati pulangan indikatif semasa sebanyak 3.61 peratus pada tempoh matang, dan ini tertakluk kepada prestasi pasaran dengan terma dan syarat dikenakan.

  Haji Hassan merasmikan produk Ar-Rizq Max Takaful Plan pada majlis yang berlangsung di Ibu Pejabat Insurans Islam TAIB Holding Sdn Bhd kelmarin. – Gambar oleh Salawati Haji Yahya
  - Advertisment -

  Disyorkan Untuk Anda

  Banjir kilat bunuh 8, 23 askar hilang

  NEW DELHI, 5 OKT - Hujan lebat secara tiba-tiba mencetuskan banjir kilat kelmarin di timur laut India yang membanjiri beberapa bandar, menghanyutkan sebuah jambatan...