Sunday, November 27, 2022
22 C
Brunei

-

AS berhasrat kerjasama dalam bidang tenaga, krisis iklim dengan Sarawak

KUCHING, 6 OKT – Amerika Syarikat (AS) mengulangi komitmen bagi memperkukuh hubungan dan kerjasama dengan Sarawak terutama berkaitan tenaga dan krisis iklim.

Duta Besar AS ke Malaysia, Brian McFeeters berkata ia antara isu yang dibangkit dan dibincangkan ketika kunjungan hormat beliau ke atas Premier Sarawak, Tan Sri Abang Johari Tun Openg di sini hari ini.

“Satu daripada topik yang kami bincangkan ialah mengenai tenaga dan krisis iklim, yang kerajaan dan syarikat AS boleh lakukan dalam bekerjasama dengan Sarawak.

“Kami juga berbincang mengenai program kerjasama, kami mempunyai beberapa program pertukaran belia dan pendidikan yang aktif di sini (Sarawak),” katanya kepada pemberita selepas kunjungan berkenaan.

Selain bertemu Abang Johari, McFeeters hari ini turut dijadual bertemu dengan pegawai perhutanan negeri, tenaga dan Petroleum Sarawak Bhd (Petros) hari ini.

Esok, beliau dijadual mengadakan pertemuan dengan pihak media Sarawak. – Bernama

Brian McFeeters semasa membuat kunjungan hormat ke atas Tan Sri Abang Johari Tun Openg, kelmarin. – Bernama
- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Korea Selatan lancar bas pandu sendiri

SEOUL, 25 NOV – Ibu negara Korea Selatan melancarkan laluan bas pandu sendiri pertama hari ini, sebahagian daripada uji kaji yang dikatakan jurutera berhasrat...
- Advertisment -