Friday, August 12, 2022
26.5 C
Brunei

AS tingkat ujian COVID-19, elak pembelajaran jarak jauh

-

WASHINGTON, 12 JAN – Amerika Syarikat (AS) mengumumkan peningkatan dalam ujian COVID-19 untuk sekolah hari ini dalam usaha untuk mengekalkan pelajar di dalam bilik darjah, kerana lonjakan jangkitan mengancam untuk mengembalikan pembelajaran jarak jauh.

Kira-kira 4 peratus sekolah AS telah pun ditutup dengan varian Omicron berleluasa di seluruh negara, menjangkiti murid dan pendidik serta memaksa kesatuan guru mengambil pendekatan yang lebih berhati-hati untuk mengekang penularan.

Keputusan kesatuan sekerja untuk mengutamakan kesihatan guru telah menyebabkan mereka bertelagah dengan pihak berkuasa tempatan, kerana keluarga dan pakar masih bimbang tentang kebijaksanaan pendidikan maya apabila vaksin berkesan tersedia secara meluas kepada semua orang berumur lima tahun ke atas.

Presiden Joe Biden telah memastikan bilik darjah fizikal berjalan semasa lonjakan COVID-19 semasa sebagai keutamaan dan hari ini menjanjikan tambahan 10 juta ujian COVID-19 setiap bulan untuk sekolah AS.

“Ujian tambahan ini akan membantu sekolah kekal terbuka dengan selamat dan melaksanakan ujian saringan dan program ujian untuk kekal,” kata Rumah Putih.

“Kami tahu cara memastikan pelajar dan kakitangan selamat di sekolah – termasuk melalui program vaksinasi dan dos penggalak, melaksanakan pemakaian pelitup muka dalam ruangan sejagat, mengekalkan penjarakan fizikal, meningkatkan pengudaraan dan melakukan ujian saringan COVID-19.” – AFP

Pentadbiran Biden meningkatkan sokongan persekutuan untuk ujian COVID-19 untuk sekolah dalam usaha untuk memastikan mereka tetap terbuka di tengah-tengah lonjakan jangkitan Omicron. – AP
- Advertisment -

DISYORKAN UNTUK ANDA

DXY disekat kritik rawatan herba COVID

BEIJING, 11 OGOS – Sebuah laman web perubatan China yang popular telah ditapis oleh pihak berkuasa kerana 'melanggar undang-undang dan peraturan yang berkaitan', beberapa...
- Advertisment -