Thursday, February 9, 2023
30.8 C
Brunei

-

Atletico uji cabaran kejuaraan Sevilla

MADRID, 17 DIS – Sevilla mungkin pencabar paling besar Real Madrid dalam La Liga musim ini dan mereka berpeluang untuk membuktikannya pada hari Sabtu apabila mereka menentang juara bertahan, Atletico Madrid.

Kekalahan Atletico hujung minggu lalu dalam derby Madrid menyebabkan mereka ketinggalan 13 mata di tangga teratas tetapi Sevilla di tempat kedua sekurang-kurangnya lebih dekat, duduk lapan mata di belakang pendahulu dengan satu perlawanan dalam tangan.

Kedua-dua pihak tidak mampu untuk terus terpesong di Ramon Sanchez Pizjuan terutamanya kerana Real Madrid yang telah dilanda COVID-19 akan dijangka menang sekali lagi di gelanggang sendiri menentang Cadiz pada hari Ahad.

Kedudukan tinggi Sevilla bukanlah satu kebetulan selepas mereka mencabar keras Atletico, Real Madrid dan Barcelona untuk merebut gelaran musim lalu, hanya untuk ketinggalan dengan baki lima perlawanan.

Mereka juga memenangi Liga Europa pada 2020 di bawah kendalian Julen Lopetegui, yang kini menyasarkan penamat empat teratas ketiga berturut-turut, yang akan menjadi yang pertama untuk kelab itu dalam lebih setengah abad. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Kim Jong Un bawa anak perempuan lawat markas tentera

SEOUL, KOREA SELATAN, 8 FEB - Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un membawa anak perempuannya melawat kem tentera bagi menandakan ulang tahun ke-75 penubuhan...
- Advertisment -