Monday, September 26, 2022
23.8 C
Brunei

Australia batal visa Voracova

-

MELBOURNE, 7 JAN – Australia telah membatalkan visa pemain tenis wanita dari Czech, Renata Voracova yang telah memasuki negara berkenaan untuk bertanding dalam Terbuka Australia bulan ini, menurut beberapa media hari ini.

Video dan imej dari AFP telah menunjukkan seorang wanita yang dikenali iaitu Voracova sedang mengintip keluar dari tingkap bangunan tahanan imigresen Melbourne, tempat dia dilaporkan telah dibawa, pada petang hari ini.

Pemain berusia 38 tahun itu ditahan oleh pegawai Pasukan Sempadan Australia, menurut laporan daripada penyiar kebangsaan ABC, akhbar The Age dan Sydney Morning Herald, semuanya memetik sumber dari kerajaan.

Menurut laporan tersebut, yang tidak dapat dipastikan serta-merta dengan kementerian dalam negeri, Voracova telah dipindahkan ke bangunan Park Hotel Melbourne, yang kini berfungsi sebagai kemudahan tahana yang menahan sekitar 32 pelarian dan pencari suaka.

Dia telah dilaporkan untuk meninggalkan negeri tidak lama lagi. Tetapi tidak diketahui sama ada dia akan memberi beberapa cabaran undang-undang, seperti yang dilakukan oleh Djokovic, kata laporan itu. – AFP

- Advertisment -

Disyorkan Untuk Anda

Nahas bot terbalik, ragut 24 jiwa

DHAKA, 25 SEPT – Sekurang-kurangnya 24 orang lemas manakala 24 lagi masih hilang selepas bot yang sarat membawa penganut Hindu terbalik di sebuah sungai...
- Advertisment -